Новости

Галерија

Новости
Вицепремиерот Димитров за иницијативата „Отворен Балкан“: „Колку поголем успех ќе постигнеме, толку поголема ќе биде и мотивацијата за приклучување, а и одгласот на пораката дека заслужуваме европска иднина“
Димитров за проблемот со Бугарија: „Не можете да создадете антиевропски критериум и тоа да ви биде услов за влез ЕУ
Димитров во Мадрид: „Јасно е дека земјите членки имаат влијание во процесот на пристапување и можат да ги наметнат своите национални интереси, но дали тоа значи дека можат да поставуваат и услови кои се косат со европските вредности?
Вицепремиерот Димитров во Мадрид на дискусија за европската перспектива на регионот
Вицепремиерот Димитров го пречека холандскиот премиер Марк Руте
Вицепремиерот Димитров на последователен состанок во рамки на иницијативата „Отворен Балкан“
Димитров во Белград: „Оваа визија е европска бидејќи оваа визија подразбира Балкан без граници“