Новости

Галерија

Новости
Вицепремиерот Димитров за иницијативата „Отворен Балкан“: „Колку поголем успех ќе постигнеме, толку поголема ќе биде и мотивацијата за приклучување, а и одгласот на пораката дека заслужуваме европска иднина“
Димитров за проблемот со Бугарија: „Не можете да создадете антиевропски критериум и тоа да ви биде услов за влез ЕУ
Димитров во Мадрид: „Јасно е дека земјите членки имаат влијание во процесот на пристапување и можат да ги наметнат своите национални интереси, но дали тоа значи дека можат да поставуваат и услови кои се косат со европските вредности?
Вицепремиерот Димитров во Мадрид на дискусија за европската перспектива на регионот
Габер: „Ги исполнивме стриктните барања, сега е време да добиеме фер исход - тоа е еднакво важно и за Северна Македонија, и за регионот, но и за ЕУ“
Вицепремиерот Димитров на последователен состанок во рамки на иницијативата „Отворен Балкан“
Димитров во Белград: „Оваа визија е европска бидејќи оваа визија подразбира Балкан без граници“