Новости

Новости
Димитров за Н1 Сараево: „Македонскиот идентитет е резултат на еден историски процес и едноставно ние како политика не можеме за тоа ниту да разговараме ниту да преговараме”
Заедничко интервју на Димитров и Рот за Die Welt
Интервју на ЗПВ Димитров за „Der Standard“
„Јазикот не може да биде пречка за пријателство ако тоа пријателство се заснова на заемна почит и ние ќе продолжиме да ги убедуваме нашите соседи во Софија дека тоа е така“ – од учеството на ЗПВ Димитров на он-лајн конференција на тема: „ Земјите од Западен Балкан на нивниот пат кон ЕУ“
Обраќање на ЗПВ Димитров на он-лајн панел на тема: „ Обновувањето по кризата предизвикана од КОВИД 19, како можност за посилна Европа од перспектива на земјите од Западен Балкан“
Средба на ЗПВ Димитров со новиот италијански амбасадор Силвестри
„ Ако ЕУ е заедница на вредности, тогаш сите треба да се заложат тие вредности и да се почитуваат. Имаме историска можност, годината која што е исполнета со многу предизвици да ја заокружиме со споделен успех“ - ЗПВ Димитров се сретна со новиот француски амбасадор Бомгартнер