Новости

Галерија

Новости
Bицепремиерот Димитров ко-претседаваше со Заедничкиот мониторинг комитет со Европската Комисија: „Потребен ни е фокус и акција, досегашното искуство да го искористиме како катализатор за придвижување“
Вицепремиерот Димитров и амбасадорот Гир на заедничка прес-конференција по повод објавувањето на Извештајот на ЕК
Димитров по повод Извештајот на ЕК за Северна Македонија: „Извештајот покажува дека ако се работи за исполнување на критериумите за членство, преговорите треба да почнат веднаш“
Обраќање на државната секретарка во СЕП на „Зголемена достапност и употреба на официјална статистика во Северна Македонија“
Димитров на Самитот на The Economist: „Дури и најстриктните земји членки на ЕУ се согласни дека Северна Македонија ги исполни сите услови и поддржуваат неодложен почеток на пристапни преговори со нашата земја и со Албанија, време е Софија да преземе одговорност“
Димитров: Посетата на Варвициотис сигнал на грчката поддршка за нашите евроинтеграции, но и зајакнување на билатералната соработка
Вицепремиерот Димитров домаќин на работната посета на грчкиот алтернативен МНР Варвициотис