Новости

Галерија

Новости
Северна Македонија во интензивна комуникација со Европската комисија за грант договори за покривање на трошоците за вакцините
Димитров: „Ја поздравуваме одлуката на ЕУ да се обезбедат 70 милиони евра за регионот за да се покрие трошокот за вакцини за приоритетните групи и опремата за вакцинација“
Информации поврзани со искористувањето на европските средства
Димитров и Вархеји: Вакцините за Западниот Балкан заедно со вакцините за ЕУ
ЗПВ Димитров: „Се одлучивме за покредибилна, подинамична и попредвидлива инвестициска агенда со зајакнато политичко управување, со цел да создадеме економија отпорна на предизвици“
„Посветеноста на пријателска Германија и подготвеноста да продолжат да го туркаат проширувањето на Европската Унија со земјите од Западен Балкан високо на агендата на ЕУ, дури и по завршувањето на нивното претседавање е уште една потврда за сработеното од наша страна и потреба од испорачување на обврските од другата“ - обраќање на ЗПВ Димитров на панелот: „Германското претседавање со Сооветот на ЕУ: неговите рефлексии внатре и надвор од ЕУ“
Остварувањата во првите 100 дена од работата на Владата потврдуваат целосна посветеност на грижата за граѓаните и на одговорноста и континуитетот во исполнување на стратешките приоритети на нашата земја