Новости

Новости
Средба на вицепремиерот Димитров со италијанскиот заменик МНР, Дела Ведова
Средба на вицепремиерот Димитров со новименуваната српската амбасадорка Јовановиќ
Средби на вицепремиерот Димитров со министрите од ЕУ – силна поддршка за европското досие на Северна Македонија
Димитров на пленарната ГАК сесија во Брдо: „Влогот е голем, направивме многу и повикувам како земја и народ да бидеме третирани со достоинството што го заслужуваме и да бидат применети пристапните критериуми и европските вредности”
Димитров од Словенија: Или ќе го вратиме кредибилитетот на ЕУ на Балканот, или ќе го изгубиме. И мислам дека ние навистина се потпираме на занаетот и мудроста на нашите словенечки пријатели да успеат да го постигнат тоа, а не да го изгубиме
Засилен фокус на европското досие на Северна Македонија на средбите на вицепремиерот Димитров со претставниците во Советот за општи прашања на ЕУ(GAC)
Димитров на неформалниот состанок на министри за европски прашања