Новости

Новости
Димитров на регионална конференција за европската иднина на Западниот Балкан: „ Успехот на европското досие на Северна Македонија е клучно ако сакаме европскиот политички билет да биде добитен “
Државната секретарка Габер на регионална сесија за придонес кон Иднината на Европа
Вицепрeмиерот Димитров на презентација на Извештај во сенка за поглавјето 27
Димитров: „Без разлика кои сме и во што веруваме или за што се залагаме, климатските промени нé засегаат сите и нé обврзуваат подеднакво“ - почетокот на кампањата за Европскиот зелен договор
Вицепремиерот Димитров за иницијативата „Отворен Балкан“: „Колку поголем успех ќе постигнеме, толку поголема ќе биде и мотивацијата за приклучување, а и одгласот на пораката дека заслужуваме европска иднина“
Димитров за проблемот со Бугарија: „Не можете да создадете антиевропски критериум и тоа да ви биде услов за влез ЕУ
Димитров во Мадрид: „Јасно е дека земјите членки имаат влијание во процесот на пристапување и можат да ги наметнат своите национални интереси, но дали тоа значи дека можат да поставуваат и услови кои се косат со европските вредности?