BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Besimi – Bence: Bashkëpunim dhe mbështetje për procesin e hyrjes së Maqedonisë në Bashkimin Evropian
12:22, Thursday, March 28, 2013

Sot zëvendës Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për cështje Evropiane Dr. Fatmir Besimi u takua me ambasadorin e Republikës së Hungarisë SH.T. Jozef Bence.

Në takimin mes zëvendes Kryeministrit Besimi dhe ambasadorit Bence u theksua bashkëpunimi i suksesshem bilateral mes dy shteteve, i konfirmuar nga një sërë vizitash nga ana e zyrtarëve të lartë të të dy vendeve në periudhën e kaluar.

Ambasadori Bence konfirmoi angazhimin e Hungarisë për përkrahje të plotë të integrimit Evropian të Republikës së Maqedonisë. Në këtë kontekst, bashkëpunimi në nivel politik duhet të shoqerohet me bashkëpunim të ngushtë mes institucioneve shtetërore të të dy vendeve përmes shkëmbimit të pervojave në sfera të ndryshme në procesin e hyrjes në Bashkimin Evropian, theksoi ambasadori Bence.

Në kuadër të saj, u theksua edhe gatitshmëria e ndërsjellë për thellimin e bashkëpunimit ekonomik të Republikës së Maqedonisë me vendet nga grupi i Vishegradit, ku përket edhe Hungaria, ku ambasadori theksoi se nga muaji korrik 2013 Hungarija merr udhëheqësinë e grupit të Vishegradit dhe rishikuan mundësitë për shkëmbimin e përvojave për modelin e tyre në Ballkanin perëndimor.
Në fund bashkëbiseduesit u dakorduan për realizimin e takimeve më të shpeshta në nivel të lartë në prag të publikimit të raportit pranveror të Komisionit Evropian dhe të mbajtjes së Këshillit të BE-së.

Share!
Lajme
Kumtesë rreth Regjistrimit të projekteve në përputhje me masat preventive për mbrojtje nga COVID-19
Masa preventive të SÇE-së për mbrojtje të të punësuarve nga COVID - 19
OSMANI: KEMI INTERES TË PËRBASHKËT TË SIGUROJMË PERSPEKTIVA EVROPIANE PËR GJITHË RAJONIN
OSMANI: REALIZOHET INICIATIVA E ITALISË PËR KTHIM TË SHPEJTË TË INTEGRIMEVE EURO- ATLANTIKE NË AGJENDËN E BE-së
OSMANI: MENDOJ QË KRYESIMI I KROACISË ME BE-në DO TË JETË HISTORIKE PËR NE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.