BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim i Zëvendëskryeministrit Ademi me Ambasadorin e Republikës së Sllovenisë z. Rakovec
15:19, Thursday, April 28, 2016

Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për Çështje Evropiane Dr. Arbër Ademi sot realizoi takim pune me Ambasadoren e Republikës së Sllovenisë në vendin tonë, SH.T. z. Branko Rakovec.

Zëvendëskryeministri Ademi informoi ambasadorin Rakovec për vizitën e tij zyrtare të javës së kaluar në Republikën e Sllovenisë dhe shprehu falënderim për mbështetjen e tij për realizimin e të njëjtës.

Gjatë takimit bashkëbiseduesit diskutuan për gjendjen aktuale politike në vend, bashkëpunimin bilateral mes dy vendeve si dhe për mbështetjen të cilën vendi jonë e merr nga Republika e Sllovenisë në rrugën e saj të integrimit evropian.

Sa i përket ngjarjeve politike në Maqedoni, Zëvendëskryeministri Ademi iu referua ngjarjeve të fundit në vend, i cili ndodhet në gjendje të ndërlikuar politike dhe siguroi se anulimi i takimit të liderëve në Vienë, i ndërmjetësuar nga Komesioneri Han dhe tre euro deputetët, do të duhet ti shtyjë urgjentisht liderët e partive politike të kërkojnë mënyrë të re për dalje nga kriza dhe rezultate pozitive. Ademi theksoi se duhet të ndiqen postulatet e marrëveshjes politike dhe të organizohen zgjedhje të besueshme dhe gjithëpërfshirëse, të cilat do të njihen nga bashkësia ndërkombëtare. Në këtë kontekst u kërkua edhe mbështetje nga Sllovenia për ruajtjen e rekomandimit për fillimin e negociatave për aderim, që për ne është shumë e rëndësishme, dhe u theksua se nuk duhet të vlerësohemi vetëm nga situata aktuale, por edhe nga arritjet e përgjithshme të deritanishme.

Sa i përket bashkëpunimit bilateral mes dy vendeve, bashkëbiseduesit vlerësuan se i njëjti është në nivel të lartë dhe se të dy vendet kanë partneritet strategjik i cili karakterizohet me mbështetje të vazhdueshme për procesin e integrimit euro-atlantik të Maqedonisë. Gjithashtu u konkludua se ekzistojnë kushte për thellim të mëtutjeshëm të bashkëpunimit në fushën e marrëdhënieve ekonomike dhe tregtare.

Sa i përket krizës së migrantëve, Ambasadori Rakovec theksoi rolin pozitiv dhe konstruktiv të Maqedonisë në adresimin e të njëjtës dhe kontributin e saj për parandalimin e përpjekjeve për kalim joligjor të kufirit mes Maqedonisë dhe Greqisë. Roli i Maqedonisë u vlerësua si shumë i rëndësishëm dhe si kontribut i qartë për planin e përgjithshëm të BE-së për adresimin e krizës së migrantëve.

Bashkëbiseduesit theksuan edhe rëndësinë e marrëdhënieve të mira ndërfqinjësore dhe bashkëpunimit rajonal ku edhe njëherë bashkërisht u potencua se kontestet bilaterale nuk duhet të pengojnë vendet e Ballkanit Perëndimor në rrugën e tyre kah BE.

Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.