BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim i Zëvendëskryeministrit Ademi me Ambasadoren e Gjermanisë në Maqedoni z-nja Althauzer
15:00, Thursday, April 21, 2016

Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Dr. Arbër Ademi sot realizoi takim pune me Ambasadoren e Republikës së Gjermanisë në Republikën e Maqedonisë, z-nja Kristine Althauzer.

Në takim, Zëvendëskryeministri Ademi dhe Ambasadorja Althauzer diskutuan për krizën politike në vend, duke theksuar se të gjithë nënshkruesit e marrëveshjes politike duhet të plotësojnë detyrimet e tyre për tejkalimin e gjendjes aktuale.

Zëvendëskryeministri Ademi shprehu besimin e tij se edhe përkundër gjendjes aktuale, Republika e Maqedonisë vazhdon të mbetet e orientuar kah qëllimi i saj strategjik, integrimi Euro-Atlantik. “Ne duam të bëhemi sa më parë anëtar të NATO-s dhe gjithashtu të fillojmë negociatat për anëtarësim në BE” - theksoi Ademi.

Zëvendëskryeministri Ademi shprehu falënderim për mbështetjen e deritanishme të Gjermanisë për vendin tonë, në pritje se ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe në periudhën e ardhshme. Republika e Maqedonisë dhe Republika Federale e Gjermanisë kanë marrëdhënie të mira bilaterale, të cilat vihen në dukje edhe nga bashkëpunimi i ngushtë si partnerë strategjik, i cili realizohet mes projekteve të caktuara të përbashkëta, si dhe mbështetjes të drejtpërdrejtë mes zyrës së GIZ-it.

Share!
Lajme
OSMANI: Ndihma e Polonisë në një linjë me fazën e dytë të lehtësimit të masave
OSMANI: NDIHMË NË KOHË DHE MIRË E TARGETUAR
Osmani për vizitë në Shtabin e krizës në Strugë dhe takim me përfaqësuesit e bashkësive me të mëdha fetare të rajonit
Zëvendëskryeministri Bujar Osmani mbajti pres-konferencë për shpërndarjen e ndihmës së huaj lidhur me ballafaqimin me KOVID 19
Video konferencë takim Osmani – Danielson
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.