BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim i Sekretares Shtetërore me ambasadorin e Republikës së Rumanisë Justinijan Foshka
15:51, Thursday, April 14, 2016

Sot, 14.4.2016,sekretarja Shtetërore vë SÇE, Ana Blazheska realizoi takim me ambasadorin e Republikës së Rumanisë në Republikën e Maqedonisë, Sh.T. Justinijan Foshka.

Në takim u diskutuan mundësitë për bashkëpunim reciprok në më shumë fusha me theks të veçantë shkëmbim të përvojave dhe njohurive në nivel teknik dhe nivelin e ekspertëve në pjesën për negociata me BE-në.
U theksua se marrëdhëniet bilaterale mes dy vendeve janë në nivel të mirë, por ekziston hapësirë për rritjen e bashkëpunimit në drejtim të mbështetjes së procesit të euro –integrimeve të Republikës së Maqedonisë.

Rumania si një ndër shtetet e fundit që hyri në Bashkimin Evropian mund të sigurojë njohurit e duhura dhe përvoja të cilat mund të na ndihmojnë në procesin e bisedimeve. Përvojat e tyre mund të japin vlerë shtesë angazhimeve tona për fillimin e sa më të shpejtë të negociatave për anëtarësim dhe mbylljen e tyre.

U potencua se të dy vendet kanë nënshkruar marrëveshje bilaterale për mbështetje të procesit të integrimeve dhe janë shqyrtuar mundësitë për bashkëpunim të ndërsjellë. Gjithashtu, ambasadori potencoi se Republika e Maqedonisë dhe institucionet shtetërore kujdesen për pakicën vllahe në Republikën e Maqedonisë me të cilën Rumania ka lidhje të afërta.

Në fund u konstatua se të dy vendet duhet të vazhdojnë ti zhvillojnë mundësitë e mbështetjes së ndërsjellë në procesin e integrimeve si dhe të institucioneve të BE-së.

Share!
Lajme
Kumtesë rreth Regjistrimit të projekteve në përputhje me masat preventive për mbrojtje nga COVID-19
Masa preventive të SÇE-së për mbrojtje të të punësuarve nga COVID - 19
OSMANI: KEMI INTERES TË PËRBASHKËT TË SIGUROJMË PERSPEKTIVA EVROPIANE PËR GJITHË RAJONIN
OSMANI: REALIZOHET INICIATIVA E ITALISË PËR KTHIM TË SHPEJTË TË INTEGRIMEVE EURO- ATLANTIKE NË AGJENDËN E BE-së
OSMANI: MENDOJ QË KRYESIMI I KROACISË ME BE-në DO TË JETË HISTORIKE PËR NE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.