BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Sot hyri në fuqi marrëveshje për udhëtim me letrat e njoftimit mes shtetasve të Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kosovës
12:08, Sunday, April 17, 2016

Sot zyrtarisht hyri në fuqi marrëveshja për udhëtim me letërnjoftim mes shtetasve të Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kosovës.

Marrëveshja u lidh në bazë të principeve ndërkombëtare dhe marrëdhënieve të mira miqësore mes dy shteteve, në drejtim të thellimit të mëtejmë të bashkëpunimit si dhe lehtësimit të udhëtimit të shtetasve të të dy vendeve.

Duke pasur parasysh lidhjet fqinjësore mes shtetasve të këtyre dy vendeve, veçanërisht nevojat e kalimit të kufirit për personat të cilët jetojnë në rajonin kufitar do të ju lehtësohet lëvizja e tyre, po ashtu kjo marrëveshje lehtëson edhe qarkullimin e mallrave, që do të ndikoj pozitivisht edhe në zhvillimin ekonomik të dy vendeve.

Kjo marrëveshje u lidh ne fillim të vitit në Prishtinë, ndërkaq ajo sot edhe implementohet.

Share!
Lajme
OSMANI: NDIHMË NË KOHË DHE MIRË E TARGETUAR
Osmani për vizitë në Shtabin e krizës në Strugë dhe takim me përfaqësuesit e bashkësive me të mëdha fetare të rajonit
Zëvendëskryeministri Bujar Osmani mbajti pres-konferencë për shpërndarjen e ndihmës së huaj lidhur me ballafaqimin me KOVID 19
Video konferencë takim Osmani – Danielson
Video konferencë takim Osmani – Edshtadler
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.