BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim Sekretares Shtetërore Ana Blazheska me Verena Tejlor
12:12, Wednesday, April 13, 2016

Sekretarja shtetërore në SÇE, Ana Blazheska me 13.4.2016 (e mërkurë) realizoi takim pune me drejtorin e Zyrës në drejtorinë gjeneralë për programe në Këshillin e Evropës, Verna Tajlor.

Në takim u potencua rëndësia e marrëveshjes së përbashkët mes Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës për programin Horizontal për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë, e cila është e para e kësaj natyre. Mes kësaj marrëveshje do të realizohen sërë aktivitetesh dhe masa në tre fusha: sigurim i së drejtës, luftë kundër korrupsionit dhe promovim i anti-diskriminimit dhe mbrojtje të grupeve të rrezikuara.

Mes këtij programi horizontal e cila u planifikua të zgjasë tre vjet, do të vihet në dispozicion ekspertiza teknike dhe juridike e Këshillit të Evropës. Kjo paraqet shembull pozitiv për bashkëpunim të përbashkët në sigurimin e mbështetjes në lidhje me tejkalimin e sfidave për vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë në fushan e sundimit të së drejtës, demokracisë dhe të drejtat e njeriut.

U theksua se ky program u diskutua në konsultimet gjysëmvetore të ekspertëve të SÇE-së në kuadër të ciklit të konsultimeve të më shumë vendeve para adoptimit nga ana e Komisionit Evropian.

Gjithashtu, ku plan trevjetor u diskutua me gjithë institucionet relevante në Republikën e Maqedonisë. Pjesë e aktiviteteve të cilët parashihen janë aktivitete lidhur me realizimin e projekteve të mëparshme të Këshillit të Evropës të mbështetura nga IPA. Këto projekte janë të lidhura me disa fusha të Reformave Urgjente Prioritare dhe prioritetet në Raportin për Progres të Republikës së Maqedonisë nga Komisioni Evropian për vitin 2015.

Share!
Lajme
OSMANI: Ndihma e Polonisë në një linjë me fazën e dytë të lehtësimit të masave
OSMANI: NDIHMË NË KOHË DHE MIRË E TARGETUAR
Osmani për vizitë në Shtabin e krizës në Strugë dhe takim me përfaqësuesit e bashkësive me të mëdha fetare të rajonit
Zëvendëskryeministri Bujar Osmani mbajti pres-konferencë për shpërndarjen e ndihmës së huaj lidhur me ballafaqimin me KOVID 19
Video konferencë takim Osmani – Danielson
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.