BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Zëvendëskryeministri Ademi realizoi takim me Ambasadorin e Mbretërisë së Holandës
13:35, Thursday, April 14, 2016

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për Çështje Evropiane Dr. Arbër Ademi sot realizoi takim me Ambasadorin e Mbretërisë së Holandës z. V. Vuter Plomp.

Gjatë kohës së takimit Zëvendëskryeministri Ademi informoi për pjesëmarrjen e tij në takimin joformal të ministrave të Këshillit për punë të përgjithshme në Amsterdam. Zëvendëskryeministri Ademi dhe ambasadori Plomp, gjithashtu, diskutuan ngjarjet aktuale politike në vend, në veçanti ditët e fundit, gjatë së cilës u theksua rëndësia e periudhës së ardhshme të ndërmerren hapa në drejtim të përmbushjes së detyrimeve të marrëveshjes politike dhe sigurimi i kushteve për zbatimin e zgjedhjeve demokratike dhe kredibile.

Bashkëbiseduesit diskutuan edhe për zbatimin e obligimeve të cilat dalin nga Prioritetet  Reformuese Urgjente dhe u dakorduan se është e nevojës që në periudhën e ardhshme fokusi të mbahet në aktivitetet të cilët janë kyçë për perspektivën evropiane të vendit.

Ademi dhe Plomp shkëmbyen mendime edhe për sfidat dhe aktivitetet për menaxhimin me krizën e migrantëve ku veçuan edhe gjendjen dhe incidentet e fundit në kufirin mes Maqedonisë dhe Greqisë.

Zëvendëskryeministri Ademi gjatë bisedës theksoi se bashkëpunimi miqësor mes dy vendeve jo vetëm që duhet të vazhdojë por edhe duhet të thellohet. Ai gjithashtu u falënderua edhe për mbështetjen e vazhdueshme të Mbretërisë së Holandës, në veçanti gjatë periudhës së kryesimit të tyre me BE-në, duke theksuar se kriza e migrantëve dhe refugjatëve tregon se sa e rëndësishme është që vendet e Ballkanit Perëndimor të jenë integruar në BE sa më shpejtë.

Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.