BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim me delegacionin e RP Kineze
11:34, Monday, April 11, 2016

Sekretarja shtetërore në Sekretariatin për Çështje Evropiane Ana Blazheska sot realizoi takim me delegacionin e Ministrisë për tregti të RP Kineze, e kryesuar nga Zhao Gang, zëvendës- drejtor gjeneral në departamentin e ndihmës Kineze, në Ministrinë e financave dhe tregtisë.

Takimi u fokusua në çështjet lidhur me projektet e ardhshme nga bashkëpunimi bilateral, të cilat realizohet me mbështetjen e RP të Kinës. Në plan të parë u diskutuan nisja më e shpejtë e ndërtimit të Sh.F. Vera Jociq në komunën e Gazi Babës dhe Sh.F. Naim Frashëri në komunën e Tetovës, si dhe projekti e- Arsimit, e cila parasheh lidhjen e rrjeteve të shkollave të mesme, universitete dhe institucione tjera shtetërore në fushën e arsimit në territorin e qytetit të Shkupit.

Në lidhje me planet në të ardhmen, u theksua se RP e Kinës mbetet partner i përkushtuar i Republikës së Maqedonisë, duke përfshire deh sigurimin e mjeteve për projekte të inxhinierisë sociale (shkolla, çerdhe, objekte shëndetësore etj). Si dhe trajnime dhe vizita studimore me qëllim të shkëmbimit të njohurive dhe përvojave. Për këto si dhe projekte tjera të cilat janë prioritare në bashkëpunim, mjetet sigurohen mes marrëveshjeve të nënshkruara dhe të planifikuara për bashkëpunim ekonomik dhe teknik.

Mysafirët nga RP Kineze shfrytëzuan takimin për ti shpreh edhe falënderimet për bashkëpunimin e suksesshëm me Sekretariatin për Çështje Evropiane, si institucion përgjegjës për koordinimin e punëve me partnerët e huaj (donatorë) në Republikën e Maqedonisë.
 

Share!
Lajme
OSMANI: Ndihma e Polonisë në një linjë me fazën e dytë të lehtësimit të masave
OSMANI: NDIHMË NË KOHË DHE MIRË E TARGETUAR
Osmani për vizitë në Shtabin e krizës në Strugë dhe takim me përfaqësuesit e bashkësive me të mëdha fetare të rajonit
Zëvendëskryeministri Bujar Osmani mbajti pres-konferencë për shpërndarjen e ndihmës së huaj lidhur me ballafaqimin me KOVID 19
Video konferencë takim Osmani – Danielson
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.