BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Delegacion nga Komisioni për Çështje Evropiane në Parlamentin Holandez takuan me Zëvendëskryeministrin Besimi
12:12, Monday, February 29, 2016

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, dr. Fatmir besimi sot realizoi takim me delegacionin në nivel të lartë të Komisionit për Çështje Evropiane në Parlamentin holandez, udhëhequr nga kryetari i Komisionit, z. Malik Aymani. Në shoqëri të delegacionit ishte edhe ambasadori i Mbretërisë së Holandës në Republikës e Maqedonisë, z. Vilem Vuter Plomp.

Zëvendëskryeministri Besimi uroi marrjen e kryesisë së BE-së nga ana e Holandës dhe theksoi shpresë se bashkëpunimi i deritanishëm mes Holandës dhe Maqedonisë do të vazhdojë, dhe se Holanda edhe më tej do të vazhdojë ti mbështesë aspiratat euroatlantike të vendit.

Në takim Zëvendëskryeministri Besimi iu referua aktiviteteve të cilat realizohen në kuadër të reformave urgjente prioritare në fushën e gjyqësisë, ndjekja e komunikimeve, lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, reformat në administratën publike dhe reformat zgjedhore, mediat dhe implementimi i marrëveshjes kornizë të Ohrit. Ai theksoi se reformat urgjente prioritare edhe më tej mbeten në fokus dhe se me përkushtim do të punohet për realizimin e tyre.

Në lidhje me menaxhimin e krizës së migrantëve, Besimi theksoi se në Maqedoni migrantët trajtohen në mënyrë humane, duke i respektuar të gjitha detyrimet ligjore ndërkombëtare, me koordinim të plotë me politikat e BE-së.
Bashkëpunimi bilateral mes Holandës dhe Maqedonisë zhvillohen në kuadër të disa projekteve, dhe atë mes ndihmës së donatorëve, trajnimet të projekteve MATRA CDAD, programet ORIO, si dhe tvining me partnerët nga Holanda.

Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
ZKQ Dimitrov: "Metodologjia e re për aderim mundëson një proces negociues më dinamik dhe thelbësor. Qëllimi ynë është që atë ta shfrytëzojmë plotësisht"
Zëvendës kryeministri i Qeverisë Dimitrov: "Në këtë kohë kyce në procesin e integrimit në BE, është e rëndësisë së jashtëzakonshme mbështetja nga partnerët tanë bilateral"
Dimitrov: Nga Greqia presim mbështetje dhe ndihmë në rrugën evropiane
ZKQ Dimitrov në takim me udhëheqësin e Odës Ekonomike të Maqedonisë "Vendosja e bashkëpunimit me Odën Ekonomike të Maqedonisë dhe komunitetin e biznesit është një nga shtyllat mbi të cilat do të mbështetet suksesi i negociatave."
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.