BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Zëvendëskryeministri përgjegjës për çështje Evropiane Besimi, realizoi takim me ambasadorët e vendeve anëtare të Bashkimit Evropian
15:41, Friday, December 11, 2015

 Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për Çështje Evropiane Dr. Fatmir Besimi, bashkë me Ambasadorin dhe Shefin e Delegacionit të BE-së në Republikën e Maqedonisë, Aivo Orav, në pritje të takimeve të Këshillit të BE-së dhe Këshillit Evropian, të cilat do të mbahen gjatë javës së ardhshme në Bruksel, realizoi takim pune me ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së.

Në takim Zëvendëskryeministri Besimi, iu referua raportit të fundit të Komisionit Evropian për vendin dhe informoi për aktivitetet konkrete të ndërmarra dhe për aktivitetet e planifikuara të Qeverisë për adresimin e rekomandimeve nga Raporti, duke përfshirë edhe progresin në zbatimin e Reformave Urgjente Prioritare. Gjithashtu, Zëvendëskryeministri theksoi se një pjesë e madhe e detyrimeve të dakorduara politikisht janë realizuar ose janë duke u realizuar. Edhe pse realisht ekzistojnë çështje të caktuara të hapura për të cilat akoma bisedohet, vullneti politik është kyç për finalizimin e detyrimeve dhe hyrjen në fazën e përgatitjeve konkrete për organizimin e zgjedhjeve parlamentare, të planifikuara për muajin Prill.

Ambasadori Orav si dhe ambasadorët e vendeve anëtarëve të BE-së, shfaqën interes për zbatimin e plotë të Marrëveshjes politike të Qershorit/Korrikut, si dhe për rezultate të dukshme dhe progres në zbatimin e Reformave Urgjente Prioritare. Interes të veçantë paraqet formimi i Komisionit Shtetëror Zgjedhor, fillimi i tij me punë dhe organizimi në kohë i zgjedhjeve, duke përfshirë edhe përgatitjen e Listave Zgjedhore.

Si rezultat i diskutimit të hapur dhe miqësor gjatë takimit, për periudhën e ardhshme, u dakorduan takime të rregullta dhe tematike për progresin në zbatimin e Reformave Urgjente Prioritare, me qëllim të informimit të detajuar dhe në kohë të vendeve anëtare dhe institucioneve të BE-së për progresin tonë.

Share!
Lajme
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.