BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Konferenca e dytë e donatorëve përkushtuar sfidës së refugjatëve migrantëve
18:48, Monday, November 09, 2015

Sot, në organizim të Sekretariatit për Çështje Evropiane u realizua e konferenca e donatorëve dyta me radhë përkushtuar fluksit të refugjatëve dhe migrantëve, me qëllim të koordinimit të përpjekjeve dhe veprimeve të gjitha palëve në menaxhimin me këtë sfidë në nivel global.

Në konferencë fjalën e kishin Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për Çështje Evropiane dr. Fatmir Besimi, Sh.T Aivo Orav ambasador dhe shef i Delegacionit të BE-së në R. e Maqedonisë, z-nja Suzana Saliu, Drejtoresha e Qendrës për menaxhimin e krizave, si dhe përfaqësues nga Ministria e punëve të brendshme dhe Ministria e punëve të jashtme.

Të ftuar dhe pjesëmarrës në ngjarje ishin ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së me përfaqësi në Republikën e Maqedonisë. Përfaqësues të organizatave ndërkombëtare të përfshira në proces, si dhe përfaqësues te institucioneve shtetërore.

Në fjalën e tij Zëvendëskryeministri Besimi i u referua aktiviteteve kryesore të cilat ndërmerren në aspektin e koordinimit të menaxhimit me situatën, si dhe me koordinimin në aspektin e përcaktimit të nevojave për menaxhimin me situatën nga ana e institucioneve.

Gjatë konferencës u theksua se është e nevojshme ndihma e mëtejme ndërkombëtare dhe evropiane, veçanërisht në prag të muajve dimërore, me qëllim të arritjes së trajtimit dinjitoz dhe human të gjithë atyre personave. Gjithashtu, u theksua se Maqedonia bën çdo gjë që është në fuqinë e saj dhe mbetet e angazhuar në përmbushjen e detyrave në aspektin e menaxhimit me këtë sfidë të madhe, si dhe sigurim për shkëmbimin e informacioneve dhe bashkëpunim efektiv, mbështetje të refugjatëve në sigurimin e strehimit të përkohshëm, pushim, ushqim, kujdes mjekësor, menaxhim të fluksit të migrantëve duke siguruar regjistrim të plotë të ardhurve, me përdorim maksimal të dhënave biometrike në veçanti me gjurmët e gishtave, rritje më e madhe e kontrollit kufitar, përmirësim i bashkëpunimit me policinë dhe gjykatat si dhe rritje e aktivitete kundër kontrabandimit me emigrantët dhe trafikimit me njerëz, me mbështetje të Evropës Fronteksit dhe Interpolit.

Në fund të konferencës Zëvendëskryeministri Besimi u falënderua të gjithë donatorëve për mbështetjen e dhënë, dhe berri thirrje qe edhe faktorët tjerë ndërkombëtar të japin kontributin e tyre që Maqedonia të jetë në gjendje të menaxhojë me situatën.

Share!
Lajme
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.