BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Pritjet, Sfidat dhe Hapat e Ardhshme në Eurointegrime
13:10, Tuesday, November 03, 2015

Para shpalljes së Raportit të këtij viti nga ana e Komisionit Evropian Strategjia për zgjerim dhe Raporti i progresit për Republikën e Maqedonisë, sot në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane, u realizua debat në temë: ‘’Pritjet, sfidat dhe hapat e ardhshme në eurointegrime’’ si pjesë e ciklit debatues ‘’BE bisedime’’.

Debati i sotëm është pjesë e ciklit debatues “BE bisedime” në organizim të Sekretariatit për Çështje Evropiane, në drejtim të realizimit të BE Agjendës 2015, me qëllim të përmirësimit të kualitetit të dialogut në procesin e aderimit në Bashkimin Evropian, e udhëhequr nga parimet inkluzive dhe transparente në punën e saj.

BE bisedimet, kanë qëllim, përmes debati të hapur, profesional dhe konstruktiv, mes palëve të ndryshme shoqërore në tema dhe çështje aktuale, të kontribuojnë në kalibrimin e qëndrimeve të përbashkëta, udhëzime dhe sugjerime të cilat mund të çojnë deri në zgjidhje.

Në debat pjesëmarrës ishin përfaqësues të shoqërive civile të cilët debatuan për pritjet e tyre në lidhje me Strategjinë e zgjerimit dhe Raportin e ardhshëm të këtij viti për progresin e Republikës së Maqedonisë, si mendimet dhe propozimet për kontributin në përfshirjen e vazhdueshme në proces.

Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
ZKQ Dimitrov: "Metodologjia e re për aderim mundëson një proces negociues më dinamik dhe thelbësor. Qëllimi ynë është që atë ta shfrytëzojmë plotësisht"
Zëvendës kryeministri i Qeverisë Dimitrov: "Në këtë kohë kyce në procesin e integrimit në BE, është e rëndësisë së jashtëzakonshme mbështetja nga partnerët tanë bilateral"
Dimitrov: Nga Greqia presim mbështetje dhe ndihmë në rrugën evropiane
ZKQRMV Dimitrov Është privilegj që Gjermaninë e kemi mik që do të na ndihmojë ta kalojmë linjën e suksesit të përbashkët
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.