BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takimi i Zëvendëskryeministrit Besimi me deputeten gjermane Gering
16:25, Tuesday, October 27, 2015

 Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për çështje evropiane, Dr. Fatmir Besimi, sot realizoi takim me zonjen Katherine Goering, deputete në Bundestagun gjerman dhe ambasadori i Republikës Federale të Gjermanisë në Maqedoni AL Christine Althauzer.

Në takim u bisedua për aktivitet dhe mundësitë e shtetit për ballafaqimin e numrit të madh me emigrantët si dhe per valën te cilën parashikohet që do të arrij, si dhe për masat qe ndërrmiren nga ana jone. Besimi informoi për takimet koordinuese me zyrtarët e BE-së, dhe vendet donatore dhe organizatat në vend, ku një nga temat e diskutimit është migrimi dhe situata e tanishme.

Tema e bisedës në takim ishin edhe ngjarjet e fundit në vend në kontekstin e procesit të integrimit evropian, si dhe përmbushja e reformave të nevojshme dhe marrëveshjet politike.

Në fund, Zëvendëskryeministri Besimi shprehu mirnjohjen e tij për mbështetjen direkte të cilën Republika e Maqedonisë dhe Sekretariati për çështje evropiane merr nga Gjermania si një partner strategjik shumë të rëndësishëm, përmes zyrave të shoqërisë gjermane për bashkëpunim nderkombëtar-GIZ si dhe përmes IPA tuining proektet, një konsorcium prej tre vendeve ku Gjermania është një partner kryesor në bashkëpunim me Poloninë dhe Kroacinë.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.