BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Diskutim me komunitetin akademik rreth Raportit të Komisionit Evropian
15:14, Friday, October 10, 2014

Pas marrjes së Raportit për progresin e Republikës së Maqedonisë për vitin 2014 nga Komisioni Evropian, si dhe marrjes së rekomandimit të gjashtë për fillim të negociatave aderuese, Sekretariati për Çështje Evropiane me qëllim që të ketë gjithëpërfshirje në procesin dhe analizën e Raportit, organizon sërë diskutimesh me institucione kompetente, komunitetin akademik, shoqërinë civile dhe komunitetin e biznesit.

Sot, në mjediset e Sekretariatit u bisedua me drejtues, pedagoge të Universiteteve kryesore të vendit: Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi” -Shkup, Universitetit të Evropës Juglindore, Universitetit “Shën Klimenti i Ohrit” – Manastir, Universitetit Shtetëror të Tetovës, Universitetit për Teknologji dhe Shkencë Informatike “Shën Apostol Pavle” – Ohër dhe Universitetit “Goce Delçev” – Shtip.

Zëvendëskryeministri për çështje evropiane Dr. Fatmir Besimi, theksoi se kryesore është që edhe në këtë Raport kemi rekomandim për fillimin e negociatave, me rëndësi kjo për thellimin e mëtutjeshëm të procesit të reformave. Kjo gjithashtu është edhe një konfirmim se zgjerimi mbetet në agjendën e Bashkimit Evropian. Qeveria, tha Besimi, seriozisht i qaset çdo gjetjeje të Raportit. Diskutimi me komunitetin akademik është veçanërisht i rëndësishëm për shqyrtimin e të gjitha rekomandimeve dhe ideve, për tema dhe aktivitete konkrete të cilat do ti ndërmarrim bashkërisht në periudhën e ardhshme.

Nga ana e përfaqësuesve të Universiteteve u shpreh mirënjohje që janë ftuar në Sekretariatin për Çështje Evropiane, për të diskutuar rreth Raportit të Komisionit Evropian. Vetëm me punë ekipore, mobilizim dhe angazhim të personave kompetent dhe të gjithë faktorëve, mund të arrihet progres në këtë proces – u tha në takim.
Me këtë rast, bashkëbiseduesit ranë dakord për bashkëpunim të mëtutjeshëm përmes organizimit të tribunave, diskutimeve dhe debateve të përbashkëta, me qëllim të arritjes së përfshirjes dhe transparencës më të madhe, si dhe rritjes së përkrahjes dhe avancimit të procesit për aderim në Bashkimin Evropian.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.