BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
13:08, Monday, June 08, 2020

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane dhe Negociuesi Kryesor me Bashkimin Evropian, në prag të përgatitjes së Kornizës fillestare negociuese nga ana e Komisionit Evropian, mbajti pres brifing në të cilën informoi për detajet e fundit lidhur me integrimet evropiane. Osmani, inicioi iniciativë deri tek të gjithë faktorët politik në vend, nën për kujdesin e Kryetarit Pendarovski, në ndërtimin e shoqërisë konsensusit politik për integrime evropiane, në prag të fillimit të negociatave për çka njoftoi se pret të ndodhë në fund të vitit.


E vetë negociatat paraqesin procesin më kompleks dhe më të ndërlikuar në të cilin hyjmë si vend, jo vetëm si Qeveri apo parti politike. Rezultati do të na tangojë të gjithëve në mënyrë të drejtëpërderjtë. Prandaj krahas Bashkimit Evropian, për fillim të negociatave duhet të përgatitemi edhe ne. Pikërisht në këtë drejtim, si Negociues kryesor me Bashkimin Evropian, vlerësoj se ekzistojnë çështje rreth të cilave ne si shoqëri duhet të iniciojmë debat, të dakordohemi, që të përgatitur ta presim konferencën e parë ndër-qeveritare dhe fillimin e negociatave theksoi Osmani, duke potencuar nevojën nga përgatitja politike në prag të fillimit të negociatave, përmes ndërtimit të konsensusit politik për prioritet të Integrimeve Evropiane si një interes mbi-nacional, mbi-partiak dhe strategjik edhe të vendit.


Prandaj, më lejoni që të inicioj, gjithsesi përmes Qeverisë e aq më shumë me qasje të koordinuar me Kryetarin e shtetit i cili mund të ketë rol të rëndësishëm në këtë proces, të unifikimit politik dhe shoqëror për interesat strategjike shtetërore. Ftoj ta fillojmë procesin e ndërtimit të konsensusit tonë të përbashkët politik dhe shtetëror, në një procedurë inkluzive, me përfshirjen e të gjitha subjekteve politik, ku do ti heqim interesat politike të procesit të integrimit të vendit në Bashkimin Evropian, theksoi Osmani, duke i potencuar formimin e ardhëm e strukturës negociuese, në funksionimin e Komisioneve Parlamentare Këshillit Nacional për Integrime Evropiane dhe Komisionit për Çështje Evropiane, por edhe më gjerë, në krimin e konsensusit të shoqëror në përgjithësi për integrime evropiane.


Bëhet fjalë për sfidë të gjeneratave, që ndërlidh ëndrrën e gjeneratave të kaluara të cilët gjatë e pritën këtë moment, por edhe pritjet të gjeneratave që vinë, por të cilët kanë të drejtë të jetojnë në vend stabil dhe prosperuaese. Neve na u dha kjo mundësi të jemi gjeneratë që do ti fillojë negociatat -  por edhe detyrimi që atë ta bëjmë në mënyrë më të mirë, përfundoi Osmani.
Share!
Lajme
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.