BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
13:17, Wednesday, June 03, 2020

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, në rolin e Koordinuesit kryesor të Shtabit të krizave të Njësive të vetëqeverisjes lokale për mbrojtje nga COVID-19, realizoi vizitë në Shtip, në kuadër të së cilës u takua me përfaqësuesit e shtabit më të gjerë lokal të krizës në të cilën krahas Kryetarit të komunës Blagoj Boçvarski dhe ekipit të tij, të pranishëm ishin edhe përfaqësues të sistemit shëndetësor në Shtip, përfaqësuesi i policisë lokale, si dhe përfaqësues të biznesit dhe të punësuar.

 

Sot kishim takim të shkëlqyeshëm dhe shumë produktiv; është formuar komunikim i drejtpërdrejtë mes vetëqeverisjes lokale, sektorit shëndetësor, përfaqësuesve të biznesit, dhe përfaqësuesve të të punësuarve. U soll konkluzion për vendosjen e të a.q. COVID koordinatorë në kompanitë por edhe në institucionet shtetërore, të cilët do të kenë autorizim të drejtpërdrejtë ta ndjekin zbatimin e rekomandimeve dhe  masave në kuadër të organizatave dhe institucioneve, si dhe të mundësojnë komunikim më të lehtë të ndërsjellë. Sinqerisht gëzohem që ekziston edhe seriozitet edhe vullnet tek të gjithë dhe besoj se me zbatimin  e masave dhe rekomandimeve, së shpejti do të krijohen kushte për zhvillim të sigurt të proceseve të punës, me çka aktivitetet ekonomike dhe të fabrikave, do të mund të vazhdojnë- theksoi Osmani, ku shtoi se duke iu falënderuar reagimit të shpejtë të vetëqeverisjes lokale dhe institucioneve qendrore, trajektorja e virusit në qytet dhe komunë është e formuar dhe i parashikueshëm.

 

Pikërisht rritja e shpejtë në këtë valë të dytë të epidemisë tregon se nuk ka lojë me virusin korona dhe nëse duam vërtetë të sigurojmë kushte për punë edhe të fabrikave, por edhe të subjekteve ekonomike të tjera, thjeshtë duhet të gjithë të kuptojmë se medoemos duhet të respektohen masat dhe rekomandimet për distancë sociale, për vetë-mbrojtje, për aplikim të fuqishëm të masave mbrojtëse dhe mbajtja e maskave mbrojtëse, dhe gjithsesi mbajtja e higjienës personale dhe dezinfektim në kohë potencoi Osmani, duke iu referuar lajmeve të rreme dhe propagandën përkatëse që kanë për qëllim ta manipulojnë opinionin përmes dyshimeve për ekzistimin dhe seriozitetin e virusit korona.

 

Në këtë kontekst Osmani edhe një herë potencoi se nuk ka protokoll të atillë, e as masa restriktive që do të na lirojnë nga përgjegjësia që secili prej nesh të kujdeset për zbatimin e masave dhe për vetëmbrojtje, nga një pakujdesi e vogël, që shkaktoi depërtim të shpejtë të virusit, janë të mëdha. Në raste të këtilla humbin të gjithë, edhe biznesi edhe shteti, e edhe punonjësit për çka është i nevojshëm kujdesi i veçantë dhe disiplinë posaçërisht gjatë punës së subjekteve ekonomik, të fabrikave, ku ka numër të madh të punonjësve- potencoi Osmani.
Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.