BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: KEMI INTERES TË PËRBASHKËT TË SIGUROJMË PERSPEKTIVA EVROPIANE PËR GJITHË RAJONIN
12:34, Thursday, March 05, 2020

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takim me delegacionin e Këshillit Nacional të Republikës së Austrisë kryesuar nga Kryetari Volfgang Sobotka në kuadër të vizitës së tyre në vendin tonë.

“Mirënjohje të sinqertë për mbështetjen e vazhdueshme nga ana e Republikës së Austrisë, e cila si fqinj i afërt i vendeve të Ballkanit perëndimor njëherit edhe lobisti më i madh për integrimin evropian jo vetëm për Maqedoninë e Veriut, por edhe të rajonit në përgjithësi.  Kjo mbështetje u demonstrua edhe përmes vendosjes së perspektivës së BE-së për Ballkani Perëndimor mes tre prioriteteve më të rëndësishme gjatë kryesimit të Austrisë me BE-në”- theksoi Osmani, duke i përcjellë përshtypjet dhe pritjet për progresin e ardhshëm të integrimeve evropiane, përmes vendimit për fillim të negociatave në Samitet e ardhshme të BE-së.

“Samiti i Ballkanit Perëndimor në Vjenë me 17 e këtij muaji e konsiderojmë si vazhdimësi e rëndësishme të mbështetjes austriake, dhe njëkohësisht edhe gatishmëri e shkëlqyeshme për sukses në Samitin e BE-së në Zagreb në maj i cili plotësisht do ti përkushtohet marrëdhënieve mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor- theksoi Osmani.

Bashkëbiseduesit gjatë takimit iu referuar edhe Raportit për progres dhe gjendjeve në Republikën e Maqedonisë së Veriut, si dhe për metodologjinë e re për zgjerim e cila u publikua në fillim të muajit të kaluar, ku Zëvendëskryeministri Osmani potencoi se e njëjta jo vetëm që në mënyrë bindëse kthen besimin në integrime evropiane por ky është edhe konfirmim se vendi vërtet është në rrugën e duhur të afrimin drejt BE-së.

Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.