BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NUK GUXOJMË TË LEJOJMË HARMONIZIMI NË BE TA RREZIKOJË MOMENTUMIN REFORMUES NË VEND
13:27, Friday, November 01, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, mori pjesë në forumin Maqedono-Gjerman me temë: Partneriteti strategjik apo zgjërim i ri? nën organizimin e Fondacionit Konrad Adenauer.

Si Qeveri dhe administratë kemi kapacitet të përshtatshëm dhe përvojë të akumuluar shumëvjeçare që në periudhën e ardhshme të fokusohemi në analizë të hollësishme të akteve që na u prezantuan gjatë kohës së mbledhjeve shpjeguese. Analizat e nivelit të harmonizimit të legjislaturës nacionale me legjislaturën e BE-së dhe planet për harmonizim të mëtutjeshëm theksoi Osmani, duke shtuar se vendi mbetet i përgatitur në përgjithësi për skriningun bilateral, pavarësisht nëse e njëjta do të zbatohet sipas metodologjisë së deritanishme, apo sipas metodologjisë së re të paralajmëruar, për të cilën presim se do të harmonizohet mes vendeve- anëtare sa më shpejt që është e mundur.

Për ne është i domosdoshëm Bashkimi Evropian ta harmonizoj qëndrimin e saj rreth negociatave sa më shpejt që është e mundur, që të mos rrezikohet momentumi reformues i harmonizimit me rregullat dhe standardet evropiane, që paraqet forcë shtytëse më të fuqishëm për progresin e vendit, potencoi Osmani.

Zëvendëskryeministri njoftoi se, si deri më tani, në procesin e integrimeve mbeten të përfshira gjitha faktorët relevant, në veçanti Kuvendi dhe dy trupat kyçe, Komisioni për Çështje Evropiane dhe Këshilli Nacional për Euro- integrime, si dhe forumi për debat me publikun e gjerë për të gjitha çështjet lidhur me procesin e integrimit evropian. 

Share!
Lajme
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.