BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
OSMANI:PROTOKOLI I NATO-s Në SEANCëN E ARDHSHME PLENARE Në SENATIN ITALIAN
10:50, Friday, October 11, 2019

Në kuadër të vizitës së punës në Itali, Zëvends kryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, realizoi takim me kryetarin e Komitetit për marëdhënie me vendet e Ballkanit Perëndimor në senatin Italian, Luçijano Dalfonso.

"Ratifikimi i shpejtë i protokolit do të paraqet impuls të veçant për të gjitha proceset integruese të vendit, por edhe shansë shtesë ta arrijmë qëllimin për rrumbullaksimin e këtij procesi në samitin e Londrës në fillimin të dhjetorit",deklaroi Osmani, duke theksuar për rëndësin e këtyre proceseve jo vetëm për vendin, por për të gjithë rajonin.

Në takim Osmani nga Dalfonso mori bindjen që protokoli i NATOs do të gjendet në senacën e ardhëshme plenare në Senat, e cila pritet javën e ardhshme, me çka Republika e Maqedonisë së Veriut dhe formalisht do të marr dritë jeshile nga Italia për kyçje drejtë aleancës euroatlantike. 

Në kornizat e vizitës në Itali, Osmani do të realizoj takim edhe me Ministrin për çështje evropiane të Republikës së Italisë, Vinçenco Amendola, ku do të bëhet fjalë për perspektivat evropiane të Maqedonisë së Veriut, dhe mbështetjen nga Republika e Italisë në prag të vendimit për fillimin e negociatave në Samitin e BE-së, javën e ardhshme. 

Vizita në Itali paraqet pjesë nga turneut evropian të Zëvendëskryeministrit Osmani, për vizitë metropolove evropiane, kurse në prag të takimit të Këshillit të BE-së, që do të mbahet javën e ardhshme. 

 

Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.