BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Osmani për vizitë pune në Republikën e Finlandës
11:57, Thursday, August 15, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani filloi vizitën e tij të punës në Finlandë ku mbajti takim me përfaqësuesit e Komitetit të Madh (Grand Committee) në kuadër të Parlamentit të Finlandës, kryesuar nga Zëvendëskryetari i Parë i Parlamentit, Jani Makela, ku u shkëmbyen mendime lidhur me procesin euro- integrues të vendit, dhe mbështetjen në këtë drejtim nga ana e Finlandës në kuadër të kryesimit të tyre me BE-në.

Maqedonia e Veriut ka kapacitet politik dhe institucional për ta vazhduar rrugën drejt anëtarësimit të plotë në Union, dhe ne si Qeveri mbetemi të përkushtuar në këtë proces deri në anëtarësim të plotë në BE dhe NATO theksoi Osmani në takim.

 

Në vazhdim të vizitës, Zëvendëskryeministri Osmani kishte takim edhe në Drejtorinë për autonomi dhe barazi pran Ministrisë së Drejtësisë të Republikës së Finlandës, me Korina Tamenma, përfaqësuese e lartë për çështje gjuhësore. Në takime u këmbyen përvoja për aplikimin e dygjuhësisë në Finlandë, si vend që ka implementim të suksesshëm në këtë proces. Në kuadër të takimit u shqyrtuan edhe mundësitë për bashkëpunim në këtë drejtim, me qëllim të implementimit të suksesshëm të Ligjit për përdorimin e gjuhëve edhe në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Gjatë vizitës në Finlandë, Zëvendëskryeministri Osmani mbajti takime pune edhe me Ministren për Punë Evropiane, Tuti Tupurainen, si dhe me Ministrin për Punë të Jashtme, Peka Havisto
Share!
Lajme
OSMANI: NA NEVOJITET QEVERI STABILE DHE FUNKSIONALE ME PERSPEKTIVË EVROPIANE
Donacion nga sektori i biznesit në drejtim të luftës kundër pandemisë arriti në vend
OSMANI: EDHE MË TEJ PRESIM MBËSHTETJE TË FUQISHME NGA SLLOVENIA PËR INTEGRIMET EVROPIANE
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.