BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim Osmani - Petroviq
13:19, Wednesday, July 24, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani mbajti takim me Ambasadoren e Malit të Zi në vend, Marija Petroviq.

Në takim në mënyrë të ndërsjellë u konfirmua afërsia tradicionale dhe miqësia mes Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi. Në këtë kontekst Zëvendëskryeministri Osmani shprehu mirënjohje për ratifikimin e shpejtë të Protokollit për aderimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO nga ana e Kuvendit të Malit të Zi, që paraqet edhe një dëshmi për mbështetjen shumëvjeçare të Malit të Zi për aspiratat tona euro- atlantike, ku edhe shprehu shpresën se rruga evropiane e Maqedonisë së Veriut do të jetë gjithashtu i suksesshëm si edhe ai euro- atlantik dhe vendi ynë në tetor me meritë do ta merr datën për fillimin e negociatave me Unionin.

Bashkëbiseduesit i theksuan edhe marrëdhëniet e shkëlqyera bilaterale, pa çështje të hapura, ku dhe shprehën shpresë të ndërsjellë se trendi pozitiv në bashkëpunimin bilateral, do ta jep kontributin e vetë në stabilitetin dhe sigurinë në rajon, por edhe në ardhmërinë e përbashkët evropiane.

 

Share!
Lajme
OSMANI: NA NEVOJITET QEVERI STABILE DHE FUNKSIONALE ME PERSPEKTIVË EVROPIANE
Donacion nga sektori i biznesit në drejtim të luftës kundër pandemisë arriti në vend
OSMANI: EDHE MË TEJ PRESIM MBËSHTETJE TË FUQISHME NGA SLLOVENIA PËR INTEGRIMET EVROPIANE
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.