BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: ME TARGETIM TË DUHUR, NDIHMA BILATERALE NGA USAID BËRI NDIKIM TË MADH PËR ZHVILLIMIN DEMOKRATIK TË VENDIT
15:24, Monday, July 22, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani mbajti takim me Takim me Greçen Birkl, Kryerëse e detyrës përfaqësuese e Zyrës së USAID-it në Maqedoninë e Veriut dhe përfaqësuesin e sapoemëruar të Zyrës së USAID-it në Maqedoninë e Veriut, Erik Janovski.

Zëvendëskryeministri Osmani në fillim të takimit uroi z. Janovskin për mandatin e ri të tij dhe i dëshiroi punë të suksesshme, duke shprehur shpresë për vazhdimin e bashkëpunimit të frytshëm në më shumë sfera, gjithashtu falënderoi edhe zonjën Greçen Birkl për bashkëpunimin e deritanishëm. Në rolin e koordinatorit nacional të ndihmës së huaj, Osmani shprehu kënaqësi dhe mirënjohje për targetimin e suksesshëm të ndihmës zhvillimore amerikane në vend, në vlerë prej më shume se gjysmë miliard dollarë nga pavarësia deri më sot, me të cilat u vendosën themelet e zhvillimit demokratik dhe qytetar të Maqedonisë së Veriut.

Ndërtimi i demokracisë në vendin tonë nëpër parimet e sundimit të ligjit, lirisë, barazisë, solidaritetit, si vlera perëndimore dhe vendosja në shoqërinë tonë multietnike paraqet qëllim drejt së cilës përpiqemi dhe punojmë vite me radhë pikërisht me ndihmën e USAID-it si partneri ynë, por edhe qendër kryesore për shpërndarjen e ndihmës zhvillimore theksoi Osmani, duke potencuar se prania e USAID-it ka lënë shenjë të pashlyeshme në realizimin e prioriteteve strategjike të vendit anëtarësimi në BE dhe NATO.

Në vazhdim të takimit bashkëbiseduesit shprehën bindje se bashkëpunimi mes Qeverisë dhe USAID-it do të vazhdojë të realizohet në përputhje me nevojat dhe prioritetet e Maqedonisë së Veriut në periudhën e ardhshme, që për vendin është kyç në procesin euro- integrues.

Share!
Lajme
OSMANI: NA NEVOJITET QEVERI STABILE DHE FUNKSIONALE ME PERSPEKTIVË EVROPIANE
Donacion nga sektori i biznesit në drejtim të luftës kundër pandemisë arriti në vend
OSMANI: EDHE MË TEJ PRESIM MBËSHTETJE TË FUQISHME NGA SLLOVENIA PËR INTEGRIMET EVROPIANE
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.