BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Besimi realizoi takim me Torsten Fraj, përfaqësues i Bundestagut gjerman nga radhët e partisë në pushtet CDU
12:05, Wednesday, September 03, 2014

Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për çështje evropiane Dr. Fatmir Besimi, sot realizoi takim me zotin Torsten Fraj, anëtar i Bundestagut gjerman nga radhët e partisë në pushtet CDU dhe zonjën Anja Çimek, përfaqësuese zyrtare e Fondacionit Konrad Adenauer.

Zëvendëskryeministri Besimi në fillim të takimit ju falënderua përfaqësuesve të RF të Gjermanisë për mbështetjen që në vazhdimësi i jep Republikës e Maqedonisë dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor, që u dëshmua edhe në Konferencën e Berlinit, si dhe përmes vizitave të rregullta dhe interesimit të nivelit të lartë: “Posaçërisht e çmojmë përkrahjen e Kancelares Merkel e cila në Konferencën së Berlinit të mbajtur javën e kaluar tha se të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të kenë mundësi t’i bashkëngjiten Bashkimit Evropian, nëse i plotësojnë kërkesat për aderim” – theksoi Besimi.

Në takim zëvendëskryeministri Besimi nënvizoi se integrimi Euroatlantik mbetet prioriteti kryesor strategjik i vendit, ndërsa Qeveria edhe më tej vazhdon me përpjekjet për zbatimin e reformave të nevojshme në gjyqësi, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, përmirësimin e marrëdhënieve ndëretnike përmes parimit të respektit dhe tolerancës së ndërsjellë dhe rritjen e zhvillimit ekonomik dhe të punësimeve.

Mes tjerash, në takim u bisedua edhe për Planin e Veprimit dhe për prioritetet të cilat janë thelbësore në procesin e aderimit drejtë BE-së, të miratuara me Dialogun Aderues të Nivelit të Lartë, siç janë liria e të shprehurit, sundimi i ligjit, gjyqësia, korrupsioni dhe dialogu ndëretnik, reformat zgjedhore, reformat në administratën publike dhe kriteret ekonomike. Njëherësh, Besimi shtoi se presim që progresi i Maqedonisë të jetë i shënuar dhe i vlerësuar në Raportin e vjeshtës të Komisionit Evropian.

Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.