BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Besimi në prezantimin e Prioriteteve të Presidencës së Republikës së Italisë me Këshillin e Bashkimit Evropian
15:28, Monday, July 07, 2014

Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për çështje Evropiane Dr. Fatmir Besimi, sot (07.07.2014) morri pjesë në seancën e Komisionit për çështje Evropiane në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë ku u prezantuan Programi dhe Prioritetet e Presidencës Italiane me Këshillin e Bashkimit Evropian për periudhën korrik-dhjetor 2014 nga ana e Ambasadorit të Republikës së Italisë në Republikën e Maqedonisë SH.T. Ernesto Masimino Beleli.

Zëvendëskryeministri Besimi i drejtoi urime ambasadorit Italian për Presidencën e Republikës së Italisë me Këshillin e Bashkimit Evropian dhe uroi që Republika e Italisë me sukses të realizojë prioritetet e hartuara veçanërisht në pamje të procesit të zgjerimit të Bashkimit dhe integrimit të vendeve të rajonit.

“Është veçanërisht i rëndësishëm zgjerimi i cili është një nga prioritetet e Evropës. Integrimi i Republikës së Maqedonisë mbetet prioritet strategjik, dhe proceset evropiane kanë mbështetjen e plotë të gjithë spektrit politik përfshirë edhe opozitën. Maqedonia vazhdon të punojë në prioritetet të cilat dalin nga raporti I progresit dhe konkluzionet e Këshillit Evropian ku prioritet janë reformat gjyqësi dhe gjykatë e pavarur dhe përforcim I besimit në institucione, të drejtat e njeriut, liria e shprehjes, marrëdhëniet e mira ndëretnike si dhe marrëdhëniet e mira fqinjësore” theksoi zëvendëskryeministri Besimi.

Ambasadori i Republikës së Italisë, SH.T. Ernesto Masimino Beleli informoi se Italia do të drejtojë presidencën nën moton “Evropa, fillim i ri” dhe prezantoi prioritetet e saj të cilat janë vendosur në tre shtylla kryesore: Nxitje e rritjes ekonomike dhe punësimit, BE si sferë e demokracisë, të drejtave dhe lirisë dhe Roli i BE-së në kuadër global.
Ambasadori njëkohësisht theksoi se politika e zgjerimit mbetet prioritet strategjik dhe mjet elementar për promovimin e paqes, demokracisë dhe sigurisë në Evropë. BE duhet të demonstrojë kredibilitet dhe përkushtim të qartë në procesin e zgjerimit, me qëllim të motivojë vendet kandidate dhe potenciale kandidate të ndërmarrin të gjitha hapat e nevojshme drejt realizimit të progresit në procesin e aderimit.

Në fjalimin e tij ambasadori Beleli potencoi edhe gatishmërinë e Italisë për mbështetje të Republikës së Maqedonisë në procesin e plotësimit të kritereve Evropiane në rrugën e saj drejt aderimit në Bashkimin Evropian.

Në fund Besimi theksoi traditën e suksesshme të bashkëpunimit bilateral mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Italisë, e cila vazhdimisht promovohet dhe ndan vizion të përbashkët për anëtarësim të Republikës së Maqedonisë në Bashkimin Evropian.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.