BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Besimi nikoqir i EU Mëngjesit me rastin e Ditës së Evropës, 9 Maj
14:50, Friday, May 09, 2014

 Këtë vit për herë të dytë zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë Dr. Fatmir Besimi ishte nikoqir në “BE Mëngjesin” i cili u mbajt në Klubin e Deputetëve dhe u organizua me rastin e manifestimit të 9 Majit – Ditës së Evropës, ditë kur festojmë paqen, sigurinë dhe stabilitetin që paraqesin simbole të Bashkimit Evropian.

Të ftuar në mëngjes ishin Kori diplomatik i vendit, ministri Popovski, zëvendëskryeministri Xhaferi dhe zëvendëskryeministrat e mëparshëm për çështje evropiane. Me këtë rast të pranishmëve ju drejtuan zëvendëskryeministri Besimi dhe ambasadori Orav.
Në fillim të fjalës së tij zëvendëskryeministri Besimi i përkujtoi me respekt viktimat e luftërave të ish Jugosllavisë, Gadishullit Ballkanik, Evropës dhe botës.

Duke cituar Shumanin ai theksoi “Paqa botërore nuk mund të ruhet pa bërë përpjekje kreative proporcionale me rreziqet që e kërcënojnë.” Nevoja për “Përpjekje proporcionale kreative” për vendosje të paqes dhe stabilitetit jehon edhe 64 vite më vonë.
Duke theksuar vlerat evropiane që festohen sot, duhet të tejkalojmë së bashku pengesat që qëndrojnë në rrugën e vendit tim drejtë anëtarësimit të plotë në Bashkimin Evropian dhe NATO, duke gjetur zgjidhje që do të bashkojë dhe jo të largojë; që mbështesin pjesëmarrje dhe jo ndarje dhe nxisin përfshirje dhe jo përjashtimi – theksoi Besimi.
Në fund ai edhe një herë përgëzoi Bashkimin Evropian për krijimin e një Evrope demokratike, prosperuese të ndërtuar mbi parimin e solidaritetit.

Në ceremoni, si pjesë të projektit “Të rinjtë për Evropën”, zëvendëskryeministri Besimi u dorëzoi certifikatë Falënderimi “Një ditë për Evropën” studentëve nga Fakulteti i Artit të Muzikës – Shkup, Fakulteti i Arteve – Tetovë dhe nxënësve të Shkollës së Mesme të Muzikës dhe Baletit “Ilija Nikollovski Luj – Shkup, si rezultat nga bashkëpunimi i realizuar dhe begatimin e evenimentit përmes tingujve të kuarteteve të tyre.

Zëvendëskryeministri Besimi me rastin e Ditës së Evropës, sot mori pjesë edhe në Akademinë solemne të organizuar nga Universiteti Shtetëror i Tetovës, si dhe në Hepeningun i cili u mbajt në Sheshin Jadran në Shkup.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.