BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Besimi takohet me ambasadorët e vendeve anëtare të BE: Vazhdojmë me agjendën të BE-së
13:28, Tuesday, December 17, 2013

 Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për çështje evropiane, Dr. Fatmir Besimi sot mori pjesë në takimin përmbyllës të vitit me ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së të akredituar në Republikën e Maqedonisë.
Gjatë këtij takimi Zëvendëskryeministri i informoi të pranishmit me rezultatet e diskutimeve gjatë vizitës së fundit në Bruksel dhe në Institucionet Evropiane, si dhe i informoi për hapat e fundit që Maqeodnia i ka ndërmarr për tejkalimin e gjetjeve të Raportit të Komisionit Evropian për pëparimin e realizuar të Republikës së Maqeodnisë gjatë vitit 2013.
ZKQRM Besimi rikonfirmoi përkushtimin që jep Qeveria e Republikës së Maqedonisë në zbatimin e reformave dhe në rrugën euroatlantike të vendit. Zëvendëskryeministri Besimi theksoi se çdo vend anëtar i BE-së paraqet partner të rëndësishëm për integrimin tonë në Bashkimin Evropian. Gjithashtu rikonfirmoi angazhimin që bën vendi për të zgjidhur çështjet e hapura me vendet fqinje dhe me këtë rast ai informoi se ka kërkuar përkrahjen e vendeve anëtare të BE-së, me qëllim që të lehtësohet tejkalimi i dallimeve ekzistuese me Greqinë dhe Bullgarinë.
Zëvendëskryeministri shprehi pritjet se në Samitin e Dhjetorit vendet anëtare do ta njohin përparimin e Republikës së Maqeodnisë të konfirmuar edhe në Raportin e Komisionit Evropian dhe se do të jepet sinjal për vazhdimin e reformave në vend të cilat janë të përfshira në Dialogun Aderues të Nivelit të Lartë.

Share!
Lajme
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.