BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: SHBA-të mund ta shohin Maqedoninë e Veriut si partner i Ballkanit
14:46, Monday, July 15, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani mbajti takim me ambasadoren e sapoemëruar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Maqedoninë e Veriut, Kejt Mari Brnz.

Zëvendëskryeministri Osmani uroi ambasadoren me rastin e emërimit të saj dhe i dëshiroi punë të suksesshme, në drejtim të vazhdimit të bashkëpunimit miqësor në kuadër të partneritetit strategjik mes dy vendeve, duke theksuar kënaqësi për mbështetje nga ana e SHBA-ve për aspiratat euro- atlantike të vendit.

“SHBA-të” nuk janë vetëm partner strategjik i Republikës së Maqedonisë së Veriut, por edhe mik i rëndësishëm , mbështetja e të cilëve mund të vërehet në të gjithë sukseset e rëndësishme të vendit që nga pavarësia e saj”- theksoi Osmani, ku edhe potencoi se Maqedonia e Veriut mbetet partner i besueshëm i SHBA-ve në Ballkan, fuqishëm përkushtuar në promovimin e vlerave perëndimore, demokracisë dhe stabilitetit në rajon.

Në vazhdim të takimit Osmani dhe Brnz diskutuan edhe për mbështetjen e SHBA-ve për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO, në pritje të ratifikimit të Protokollit për NATO nga ana e Senatit muajt e ardhshëm. Osmani theksoi edhe perspektivën evropiane të vendit, duke pasur parasysh se ndodhet në një periudhe të rëndësishëm para marrjes së datës për fillimin e negociatave me BE-në në tetor të këtij viti, duke theksuar se mbështetja e SHBA-së është e rëndësisë së veçantë.

Share!
Lajme
OSMANI: NA NEVOJITET QEVERI STABILE DHE FUNKSIONALE ME PERSPEKTIVË EVROPIANE
Donacion nga sektori i biznesit në drejtim të luftës kundër pandemisë arriti në vend
OSMANI: EDHE MË TEJ PRESIM MBËSHTETJE TË FUQISHME NGA SLLOVENIA PËR INTEGRIMET EVROPIANE
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.