BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: FILLIMI I NEGOCIATAVE ME BE-në DO TI FORCOJË PERSPEKTIVAT EVROPIANE TË BALLKANIT PERËNDIMOR
09:48, Wednesday, June 19, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, kishte takim me Ministrin për Punë të Jashtme dhe Çështje Evropiane të Republikës së Sllovakisë, Miroslav Lajçak.

Integrimi i Maqedonisë së Veriut, si dhe të vendeve të rajonit në BE, paraqet element të rëndësishëm për ndërtimin e një Unioni më stabil, më të sigurt dhe më prosperuese, dhe në këtë drejtim fillimi i negociatave me Maqedoninë e Veriut paraqet shprehje të rëndësishme të perspektivave evropiane në të gjithë rajonin, theksoi Osmani, duke shprehur mirënjohje deri tek Ministri Lajçak për mbështetjen e fuqishme të Sllovakisë për integrimin evropian të vendit, në veçanti në aspektin e iniciativës së fundit të të disa vendeve- anëtare, mes të cilave edhe Sllovakia, përmes deklaratës së përbashkët publikisht ta demonstrojnë mbështetjen për integrimet evropiane të vendit dhe rajonit.

Zëvendëskryeministri Osmani theksoi edhe në mbështetjen e vazhdueshme bilaterale, politike dhe ekonomike nga ana e Sllovakisë, që në këtë periudhë ka rëndësi të veçantë për procesin euro- integrues, në realizimin e lëvizjes Evropiane të Maqedonisë së Veriut me mbështetje të USAID-it dhe ambasadës së Republikës së Sllovakisë.

Share!
Lajme
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.