BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI : FRANCA FUQISHËM I MBËSHTET INTEGRIMET EVROPIANE TË VENDIT
11:20, Thursday, May 23, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, së bashku me Ambasadorin e Republikës së Francës, Kristijan Timonie kanë fjalën hyrëse në seminarin ndërkombëtar me temë SÇE, Qendra për trajnime dhe dimensione të resurseve njerëzore, e cila realizohet me mbështetjen e agjensionit Francez për zhvillim.

Ngjarja e sotme është pjesë e nje seri seminaresh dhe trajnimeve të cilat i organizojmë me mbështetjen e agjensionit Frances për zhvillim, të cilat janë në drejtim të forcimit të kapaciteteve të SÇE-së si institucion i vetëm me eskspertizë të duhur, njohuri dhe përvoja lidhur me proceset evropiane, më qëllim përgaditje më kualitative të vendit për procesin e negociatave që na presin theksoi Osmani.

Osmani shprehi mirënjohje deri te Ambasadori Timonie dhe këshilltari i tij i cili vjen nga Qeveria Franceze, Fransoa Lafond, për mbështetjen e organizimit të ketij lloji të trajnimeve dhe seminareve, me të cilat, siç theksoi Osmani , jo që forcohen kapacitetet e Sekretariatit për Çështje Evropiane por të njejtat paraqesin edhe shprehje të qartë të bashkëpunimit të mirë mes Republikës së Francës dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut .

Osmani vuri në dukje edhe aktualitetin për periudhën qe na pret, duke u thirrur në Raportin e Komisionit Evropian publikimi i të cilës është javën e ardhëshme, ku theksoi se pret që i njejti të reflektoj progresin reformues dhe politik të vendit, dhe që pret me cilësi ta tejkaloj edhe të vitit të kaluar, dhe direkt të drejtohet në përgaditjen e Republikës së Maqedonisë së Veriut për fillimin e Negociatave me Bashkimin Evropian këtë vitë.

Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.