BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: INVESTIM NË NJOHURITË EVROPIANE SOT ËSHTË INVESTIM MË I MIRË
12:40, Thursday, May 16, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, sot prezantoi projektin Me njohuri evropiane deri te kryeqyteti evropian para studentëve të Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë, me këtë duke i përmbyll vizitat në universitetet shtetërore në vend në drejtim të promovimit të konkursit të Sekretariatit për Çështje Evropiane, e paraparë për studentët.

Zëvendëskryeministri Osmani para studentëve referoi shkurtimisht rreth gjendjes aktuale të procesit euro-integrues duke e paraqitur pozitën e sotme të vendit dhe përgatitjet e ardhshme të strukturave për negociata, në drejtim të pritjeve për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian këtë vit. më pas Osmani nxiti studentët në mënyrë aktive të kyçen në krijimin e ardhmërisë evropiane të vendit, duke theksuar se pikërisht ata i sheh si të punësuar të ardhshëm në institucionet brenda dhe në institucionet e BE-së, që punojnë për integrimin evropian.

Gjitha shtresat e shoqërisë konsideroj se janë të rëndësishëm të kyçen në përgatitjen e shoqërisë sonë për transformimin që pason, në përputhje me rregullat, standardet dhe vlerat evropiane, dhe para se gjithash mendoj për përfshirjen e juaj si qytetar akademik që në të ardhmen duhet të merrni përgjegjësinë për zbatimin e këtyre proceseve, theksoi Zëvendëskryeministri Osmani, duke potencuar rëndësinë e madhe në njohjen e proceseve evropiane, njohuri që aktualisht janë deficitare në vend.

Ditët në vijim, studentët që do të marrin pjesë në konkurs për ese pritet të dorëzojnë mundin e tyre deri tek mentorët, dhe pas saj do të vijojë shpallja e fituesve të cilët do të udhëtojnë për vizitë studimore treditore në kryeqytetin evropian, Bruksel.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.