BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Projekti Me njohuri evropiane deri te kryeqyteti evropian u prezantua edhe në Fakultetin Ekonomik në Prilep
18:00, Wednesday, May 15, 2019

Projekti i Sekretariatit për Çështje Evropiane Me njohuri evropiane deri te kryeqyteti evropian u prezantua edhe para studentëve të Fakultetit Ekonomik në Prilep në Universitetin Shën Kliment i Ohrit.

Përfaqësues të Sekretariatit për Çështje Evropiane prezantuan projektin për studentët universitar të cilët studiojnë lëndë nga fusha e studimeve evropiane dhe të cilët do të garojnë me ese me shkrim.

Në vazhdim, para studentëve shpjeguan procesin e integrimit evropian në vend, hapat dhe sfidatqë  qëndrojnë në fazën e ardhshme respektivisht me fillimin e negociatave, si dhe procesin e harmonizimit të legjislaturës nacionale me legjislaturën evropiane (acquiscommunautaire) si dhe nevojën e përforcimit të kapaciteteve administrative. Gjithashtu, studentët kishin mundësi të dëgjojnë edhe për zbatimin e mbështetjes financiare evropiane në Maqedoninë e Veriut përmes IPA fondeve dhe programet e Unionit, përmes të cilave si gurohet mbështetje për proceset reformuese, si dhe morën më shumë informata lidhur me programin Erazmus+ e cila në veçanti synon mobilitetin studentor.

 

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.