BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: VENDIMI PËR FILLIMIN E NEGOCIATAVE ËSHTË VENDIM FER I UNIONIT DREJT PROGRESIT TË MAQEDONISË SË VERIUT
12:43, Tuesday, May 14, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, sot në Universitetin Nëna Terezë Shkup ishte pjesë e simulimit të mbledhjes së Këshillit të Evropës që organizuan dhe shfaqën studentët. Në mbledhjen simuluese të Këshillit morën vendim me të cilin Republikës së Maqedonisë së Veriut iu dha datë për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian.

Më paraqet nder të veçantë në simulimin e Këshillit të Evropës organizuar nga ana e studentëve, si Mbledhje Samit në të cilën Republikës së Maqedonisë së Veriut i jepet datë për fillimin e negociatave, ti mbroj pozitat e vendit dhe të argumentoj para studentëve shefave të vendeve dhe Qeverive të vendeve anëtare të Unionit, pse duhet dhe pse Maqedonia e Veriut meriton vendim për fillimin e negociatave me BE-në theksoi Osmani.

Republika e Maqedonisë së Veriut është e përgatitur për fillimin e negociatave që tani. Kemi krijuar progres serioz në të gjitha fushat të shënuara në konkluzat e Samitit të BE-së nga viti i kaluar, reformat filluan të japin edhe fryte dhe të krijojnë të a.q. trak rekord, kemi progres të jashtëzakonshëm politik përmes Marrëveshjes së Prespës, Marrëveshjes së Bulgarisë, si dhe në aspektin e kohezionit krijuar me Ligjin e gjuhëve, kandidati konsensual për President i zgjedhur me sukses, Stevo Pendarovski, por edhe shumë suksese të tjera të vendit- shtoi Osmani.

Në këtë kontekst ai theksoi se vendimi nga ana e Këshillit me të cilën Republikës së Maqedonisë së Veriut i jepet datë për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian paraqet vërtetim të progresit në përgjithësi, raport-fer i Bashkimit Evropian dhe vendeve anëtare drejt premtimeve të tyre, por njëkohësisht shtytje edhe për vendet tjera të rajonit, se është i nevojshëm progres i sinqertë dhe autentik si dhe e njëjta vlerësohet dhe në mënyrë të përshtatshme valorizohet.

Gjatë ngjarjes Zëvendëskryeministri Osmani paraqiti edhe projektin Me njohuri evropiane deri te kryeqyteti evropian, konkurs i paraparë për studentët e shkencave shoqërore në Universitetet Shtetërore, konkurs i cili vazhdon dhe që ka për qëllim ta afrojë atmosferën dhe aktivitetet lidhur me integrimet evropiane, si dhe detyrimet e vendit tonë në rrugën drejt anëtarësimit në BE.

Në këtë drejtim ai shtoi se në kuadër të projektit, studentët e shkencave shoqërore në Universitetet Shtetërore, me pjesëmarrjen e tyre në konkurs dhe me punim të eseve, kanë mundësi ta tregojnë njohurinë e tyre evropiane, dhe 12 më të mirët do të fitojnë shansin ta ndjejnë atmosferën në Bruksel, me vizitë treditore studimore në kryeqytetin evropian, ku do të kenë mundësi ti vizitojnë institucionet kyçe të BE-së, si dhe të njoftohen me mënyrën e punës së tyre.

Share!
Lajme
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.