BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim i Sekretares Shtetërore Gaber me Zëvendës Ministrin për Punë të Jashtmë të Republikës së Turqisë dhe Drejtor për Bashkimin Evropian Kajmakxhi
17:43, Monday, May 13, 2019

Sot në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane Sekretarja Shtetërore Kalinka Gaber mbajti takim me Zëvendës Ministrin për Punë të Jashtme të Republikës së Turqisë dhe Drejtor pëe Bashkimin Evropian,Faruk Kajmakxhi.

 Gjatë takimit u konfirmua miqësia tradicionale mes dy vendeve, si dhe bashkëpunimi i suksesshëm. Bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime për gjendjen në dy vendet si dhe per ngjarjet aktuale në rajon dhe për avancimin e metutjeshëm të bashkëpunimit përmes shkëmbimit të përvojave në fushën e euro-integrimeve.

Sekretarja Shtetërore z-nja Gaber potencoi përkushtimin e Qeverisë në realizimin e reformabe në fushat kyçe, ku dhe shprehu shpresën se gjithë kjo do të kontribuojë në rezultate pozitive dhe do të rezultojë me marrjen e vendimit nga ana e Këshillit me të cilën Republikës së Maqedonisë së Veriut do ti jepet data për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian në qershor të këtij viti.

Gjatë bisedimit dy bashkëbiseduesit së bashku potencuan nevojën nga rritja e dinamikës së bashkëpunimit në përgjithësi mes dy vendeve, në veçanti në fushën e integrimeve evropiane si dhe avansimin e marrëdhënieve bilatereale dhe multilaterale.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.