BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI:PRANIMI I VLERAVE EVROPIANE- BAZË PËR STABILITET TË BALLKANIT
16:14, Wednesday, May 08, 2019

Në kuadër të shënimit të ditëve evropiane ne Republikën e Maqedonisë së Veriut, sot, në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane, u mbajt panel konferencë me temë Ballkani Perëndimor dhe vlerat ballkanike ku përveç Zëvendëskryetarit të Qeverisë për Çështje Evropiane , Bujar Osmani ,dhe bashkorganizatorin , Drejtorin e Agjencisë për zbatimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve, Ylber Sela ku dhe morën pjesë edhe përfaqësues të vendit dhe ekspertë nga vendet e rajonit.

 Gjendemi në një periudhë jashtëzakonisht dinamike, në të cilën ndryshimet po ndodhin me një tempo të madhe, ku si temë Ballkani Perëndimor dhe vlerat euroatlantike kjo konferencë e sotme e panelit është me rëndësi të jashtëzakonshme për të gjitha vendet e rajonit në kuadër të së cilës bashkërisht mundemi të debatojmë dhe të përcjellim argumente për atë se me çfarë shpejtësie ne, vendet anëtare të Ballkanit Perëndimor, i integrojmë, si dhe i implementojmë vlerat evropiane dhe euroatlantike, duke i pasur ambiciet tona të qarta për anëtarësim në BE dhe NATO ,- tha Osmani.

 Në vazhdim panelistët debatuan për sfidat me të cilat ballafaqohet rajoni, në veçanti në aspekt të integrimeve evropiane dhe euroatlantike, duke shprehur mbështetjen thelbësore të procesit, si element bartës të progresit për të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor. Në këtë kuptim, u shënua edhe progresi I Republikës së Maqedonisë së Veriut si vend, ku suksesi I të cilit  theksohet si një shembull pozitiv për mbylljen e çështjeve të hapura dhe përkushtim drejt reformave.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.