BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: MAQEDONIA E VERIUT NGRITET NË NJË DESTINACION SERIOZ PËR INVESTIME
11:38, Tuesday, April 09, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani kishte takim me Ambasadoren e Australisë për Maqedoninë e Veriut, Rut Stjuart.

Në takim u hapën temat lidhur me integrimet evropiane të vendit dhe statusi i reformave të zbatuara, po ashtu u diskutuan edhe potencialet për bashkëpunim mes Maqedonisë së Veriut dhe Australisë në më shumë segmente.

Maqedonia e Veriut është realiteti i ri i Ballkanit vend që nga kriza e thellë politike u bë lider në rajon në zbatimin e reformave për integrime evropiane dhe vend që i mbylli çështjet më të mëdha bilaterale me fqinjët, theksoi Zëvendëskryeministri Osmani, duke shtuar se krijimi i të a.q. trak rekord respektivisht rezultatet e dukshme nga reformat e zbatuara janë dëshmi për atë që është punuar në kuadër të procesit euro- integrues.

Në këtë periudhë, kur integrimi euro- atlantik i vendit tani më është i sigurt, Maqedonia e Veriut bëhet vend stabil politik dhe ekonomik për investitorët e huaj, dhe në mënyrë plotësuese ofron përparësi konkurruese për tërheqjen e investitorëve, duke pasur parasysh se vendi disponon me kuadro të kualifikuar theksoi Osmani.

Osmani dhe Stjuart, u dakorduan se bashkëpunimi bilateral mes Maqedonisë së Veriut dhe Australisë ka potencial për zgjerim dhe thellim në më shumë sfera, ku, në këtë drejtim, u theksuan mundësitë për shfrytëzim e ndihmës zhvillimore bilaterale të Australisë. Tema e diskutimit ishte edhe intensifikimi i shkëmbimit tregtar, për të cilën bashkëbiseduesit u dakorduan se është në nivel shumë të ulët prej vetëm 9,7 milion dollarë amerikan, krahas rritjes së eksportit të produkteve nga vendi për 28%. Në fund, u theksua se ekziston mundësia edhe për lehtësimin e regjimit të vizave, që do të ishte e rëndësisë së veçantë për të dy vendet, si për shkak të diasporës të numërt nga Maqedonia në Australi, po ashtu edhe në drejtim të përmirësimit të bashkëpunimit mes dy vendeve në përgjithësi.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.