BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NË SÇE ËSHTË E PËRQENDRUAR EKSPERTIZA MË E FUQISHME PËR FILLIM TË SUKSESSHËM TË NEGOCIATAVE NË 2019
14:27, Thursday, December 20, 2018
Sot në hotel Izgrev në Strugë, filloi konferenca vjetore e Sekretariatit për Çështje Evropiane, në të cilën, nën temë pune Hapërim 2019, të punësuarit në SÇE, kryesuar nga Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, gjatë tre ditëve të ardhshëm, do ti përmbledhin rezolutat të procesit të integrimeve evropiane në vitin 2018, si dhe detyrimet, perspektivat si dhe sfidat që presin vendin në vitin 2019.

Pa modesti të reme, roli i Sekretariatit për Çështje Evropiane, vitin e kaluar ishte në veçanti i rëndësishëm, për të cilin jashtëzakonisht jam krenar, që edhe konfirmohet nga bashkëpunëtorë të shumtë, miq ndërkombëtar, si konfirmim tregohet edhe në të gjitha anketat publike, theksoi Osmani në fjalën e tij. Në drejtim të njëjtë Osmani potencoi vitin 2019 si vjet që SÇE do të merr barrë edhe më të madhe në kryesimin e proceseve shoqërore në vend, duke i pasur parasysh negociatat që pritet të të finalizohen në samitet e qershorit.

Besoj në profesionalizmin dhe kapacitetet e SÇE-së të kryesojnë këtë proces, dhe besoj se në vitin 2019 do ta arsyetojmë besimin që na e jep shteti, Qeveria, bashkësia ndërkombëtare si dhe në përgjithësi opinioni- deklaroi Osmani para të pranishmëve duke paralajmëruar edhe rritje të kapaciteteve të SÇE-së, si institucion kryesor në negociata, si dhe në përgjithësi të strukturës negociuese të cilën kryeson si negociator kryesor.

Në fillim të konferencës fjalën e tij kishte edhe zëvendësi i Osmanit në ekipin negociues dhe negociatori kryesor teknik Bojan Mariçiq, i cili prezantoi strukturën negociuese, grupet punuese, si dhe foli për pritjet nga SÇE në nivel ekspertësh dhe teknik, si skelet kryesor të vetë strukturës negociuese.

Në konferencë fjalët e tyre kishin edhe Sekretarja shtetërore në Sekretariatin për Çështje Evropiane, Kalinka Gaber dhe Këshilltari shtetëror për Politika Evropiane dhe Koordinim Dragan Tilev, të cilët folën për pritjet nga SÇE, për kapacitetet me të cilat disponon institucioni dhe mënyrat e avancimit të tyre.

Konferenca vjetore e Sekretariatit për Çështje Evropiane mbahet tradicionalisht në fund të vitit në të cilën Sekretariati shqyrton gjendjen e përgjithshme, progresin sfidat dhe perspektivat e integrimeve evropiane. Nga sot deri në tre ditët e ardhshme në sërë punëtorish që janë pjesë e konferencës vjetore do të behet analizë e procesit euro- integrues, do të analizohen sfidat, kapacitetet, me qëllim të përgatitjes së Sekretariatit për Çështje Evropiane në prag të procesit të negociatave.
Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
ZKQ Dimitrov: "Metodologjia e re për aderim mundëson një proces negociues më dinamik dhe thelbësor. Qëllimi ynë është që atë ta shfrytëzojmë plotësisht"
Zëvendës kryeministri i Qeverisë Dimitrov: "Në këtë kohë kyce në procesin e integrimit në BE, është e rëndësisë së jashtëzakonshme mbështetja nga partnerët tanë bilateral"
Dimitrov: Nga Greqia presim mbështetje dhe ndihmë në rrugën evropiane
ZKQ Dimitrov në takim me udhëheqësin e Odës Ekonomike të Maqedonisë "Vendosja e bashkëpunimit me Odën Ekonomike të Maqedonisë dhe komunitetin e biznesit është një nga shtyllat mbi të cilat do të mbështetet suksesi i negociatave."
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.