BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: AGJENDA E REFORMËS VAZHDON PAVARSISHT NGA SFIDAT POLITIKE
10:08, Tuesday, October 16, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takim me delegacionin e Ministrisë së Drejtësisë dhe sigurisë të Mbretërisë së Holandës, përfaqësuar nga Arjen Taselar , Shef i Departamentit për Marrëdhënie dhe Projekte Ndërkombëtare, Hans Jonkher Koordinator për Marrëdhënie Ndërkombëtare të Ballkanit Perëndimor dhe qasje në BE. Në takim u diskutua për mundësitë për mbështetje të procesit të reformave në Republikën e Maqedonisë, veçanërisht në ofrimin e ekspertizës në fushat kyçe, siç janë gjyqësori, të drejtat themelore, sundimi i së drejtës, siguria dhe kështu me radhë.

"Një prej sfidave tona më të larta është ruajta e momentumit të reformave, sipas udhëzimeve të Samiteve të qershorit të BE-së, veçanërisht në pjesën e reformës gjyqësore dhe sigurimit të së drejtës - theksoi Osmani, duke potencuar fillimin e procesit të suksesshëm të skriningut vëzhgues pikërisht me kapitullin23 - gjyqësori dhe të drejtat themelore.

Holanda është një nga mbështetësit më të fuqishëm të Republikës së Maqedonisë dhe proceseve tona të integrimit,por edhe një vend me të cilin tradicionalisht kemi një bashkëpunim jashtëzakonisht të suksesshëm. Këtë mbështetje sigurisht që e pres edhe tani kur vendi po ballafaqohet me sfidën për të përmbyllur çështjen e perspektivës euroatlantike dhe për të filluar negociatat për anëtarësim në Be-theksoi Osmani, duke shprehur mirënjohjen për bashkëpunimin dhe ekspertizën e ofruar nga Holanda,në procesin e adresimit të reformave të domosdoshme.

Në takim, Osmani referoi edhe mbi situatën aktuale politike, duke shprehur bindjen para bashkëbiseduesve, se sfidat aktuale politike nuk do të rrezikojnë agjendën e reformave të Qeverisë dhe se reformat e parashikuara do të zbatohen në kohë.
Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.