BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NË MËNYRË PAQËSORE DHE ME DINJITET QYTETARËT MË 30 SHTATOR TË SHPREHIN VULLNETIN E TYRE
14:40, Wednesday, September 26, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë, për Çështje Evropiane, Bujar Osmani sot në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane, mbajti takim me shefin e sapoemëruar të Misionit të OSBE-së në Shkup, Ambasadorin Klemens Koja.

Zëvendëskryeministri fillimisht uroi emërimin e tij në këtë funksion, ku edhe potencoi rolin e rëndësishëm të Misionet të OSBE-së në Shkup në mbështetje të proceseve reformuese të Qeverisë, dhe shprehu shpresën se qasja e bashkëpunimit do të vazhdojë edhe gjatë mandatit të tij.

Misioni i OSBE-së luajti rol të rëndësishëm në tejkalimin e shumë sfidave periudhën e kaluar, në veçanti në pjesën e reformave zgjedhore, si dhe në përgjithësi në implementimin e parimit të sundimit të ligjit- theksoi Osmani, duke shtuar se mbështetja e OSBE-së që nga vetë fillimi i zhvillimit demokratik të Maqedonisë, paraqet pjesë të pashmangshme në ndërtimin e shoqërisë demokratike.

Gjatë takimit bashkëbiseduesit shkëmbyen informacione për mbështetjen dhe ndihmën të cilën Misioni i OSBE-së në Shkup siguron për Maqedonisë në drejtim të përmbushjes së reformave edhe në fushat tjera si që janë gjyqësori, mediat, sektori civil etj., si dhe u diskutua edhe gjendja aktuale politike në vend dhe aktivitetet e Misionit mbikëqyrës të OSBE/ODIHR në prag të referendumit të ardhshëm. Pres ditë të qetë dhe dinjitoze të dielën me 30 shtator, ku qytetarët në atmosferë të qetë dhe dinjitoze, lirshëm do ta shprehin vullnetin e tyre theksoi Osmani.

Bashkëbiseduesit theksuan edhe kënaqësi nga bashkëpunimi i deritanishëm dhe së bashku shprehën shpresë se mbështetja dhe bashkëpunimi mes OSBE-së dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Share!
Lajme
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.