BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: MBËSHTETJA PËR PERSPEKTIVAT EVROPIANE HAS MBËSHTETJE MË TË MADHE NGA QYTETARËT
11:29, Tuesday, September 18, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë, për Çështje Evropiane, Bujar Osmani sot në hapësirat e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, mbajti takim me delegacionin e Këshillit Evropian për Marrëdhënie të Jashtme kryesuar nga Norbert Rotgen, Kryetar i Komitetit për Punë të Jashtme të Bundestagut i cili për vizitë qëndron në vendin tonë.

Vizita e sotme e përfaqësuesve të Këshillit Evropian për Marrëdhënie të Jashtme është me qëllim të mbështetjes së perspektivës evropiane dhe euro- atlantike të Republikës së Maqedonisë, në veçanti në drejtim të inkurajimit të vendit, në këto momente vendimtare, për tju bashkuar momentumit evropian në rajon.

Është nder i vërtet prezenca e miqve tanë ndërkombëtar dhe të dashamirëve, mbështetja e të cilëve në këtë periudhë është e padyshimtë dhe paraqet nxitje dhe inkurajim të rëndësishëm për qytetarët, në vendimin e tyre për ta mbështetur perspektivën evropiane të vendit theksoi Osmani. Në këtë drejtim Osmani informoi me aktivitetet e Qeverisë, si dhe të partive politike rreth referendumit që pason, ku edhe shprehu shpresën dhe pritjet për suksesin e së njëjtës.

Qytetarët kuptuan seriozitetin e këtij vendimi, me afrimin e ditës vendimtare, mbështetja për perspektivën euro- atlantike të vendit rritet edhe më shumë- theksoi Osmani, duke potencuar se pret sjellje të pjekur nga të gjitha përfaqësuesit relevant politik në vend, siç edhe theksoi, pret që mos ta humbasin këtë shans të pakthyeshme për ti ndihmuar shtetit dhe qytetarëve të tyre, me përmbushjen e aspiratës së tyre për anëtarësim në BE dhe NATO.

Këshilli Evropian për Marrëdhënie të Jashtme është një nga think-tankorganizatat pan-evropiane më me ndikim, misioni kryesor i të cilit është mbrojtja dhe promovimi i vlerave evropiane, në veçanti në ndërtimin e vlerave të Evropës më të gjerë.
Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.