BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: QEVERIA DO TA MABJË PARIMIN E TRANSPARENCËS DHE LLOGARIDHËNIES NË REFORMA
11:44, Friday, June 08, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës Maqedonisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, sot, në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane, e prezantoi Planin 18, para përfaqësuesve të sektorit civil.

Nevoja për një fokus të veçantë drejt reformave, dhe më duhet ta pranoj, për shkak të suksesit në adresimin e reformave nga Plani 3-6-9, Qeveria ka vendosur të mbajë këtë qasje të procesit të reformës në koordinim dhe monitorim, duke krijuar një Plan Special të Reformës- Plani 18, deklaroi Osmani për mediumet, para fillimit të prezantimit. Ai vuri në dukje se edhe me Planin 18, Qeveria do të mbajë parimin e transparencës dhe llogaridhënies, ku si shembull mori edhe konferencën e sotme me organizatat Civile.

Plani 18, në drafti versionin e tij, veç më është prezantuar para Delegacionit të Bashkimit Evropian , kurse dy ditëve të kaluara Planin e prezantova edhe në Bruksel, para përfaqësuesve të lartë të Bashkimit Evropian, para disa Komisionerëve Evropian, referova për Planin 18 edhe para përfaqësueses së Lartë të BE-së dhe Nënpresidenten Federika Mogherini theksoi Osmani, që Plani 18, para finalizimit, do të prezantohet edhe para opozitës, më qëllim, që të sigurohet një konsensus i plotë shoqëror ndaj reformave kyçe.

  Gjatë paraqitjes së përmbajtjes dhe rëndësisë së planit të ri të reformave,Plani 18, para sektorit civil, Zëvendëskryeministri Osmani sugjeroi që Plani mbulon periudhën e zbatimit të reformave deri në daljen e raportit të ri të Komisionit Evropian, në fillim të vitit të ardhshëm, me qëllim që të siguroi një agjendë reformuese për të gjithë vendin drejt reformave në periudhën e gjatë marrjes së rekomandimit për negociata, deri në fillimin eventual të negociatave, kur agjenda e reformave do të kishte një kurs krejtësisht të ndryshëm.

 

Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.