BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: GJERMANINË E SHOHIM SI VEND- PARTNER NË INTEGRIMET EURO- ATLANTIKE TË MAQEDONISË
16:12, Wednesday, April 11, 2018
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane mbajti takim me delegacionin e Komisionit për Çështje Evropiane të Bundestagut Gjerman.

Zëvendëskryeministri Osmani shprehu falënderim për mbështetjen dhe përkushtimin e vazhdueshëm të Gjermanisë në integrimet evropiane të vendeve të Ballkanit Perëndimor, në veçanti përmes iniciativës së Procesit të Berlinit, si dhe për mbështetjen e drejtpërdrejtë bilaterale që Republika e Maqedonisë merr nga Gjermania. Duke pasur parasysh mbështetjen politike si dhe mbështetjen financiare dhe zhvillimore të Maqedonisë, Gjermaninë e konsiderojmë si vend mik dhe partner në procesin e integrimeve evropiane dhe euro- atlantike të vendit theksoi Osmani.

Zëvendëskryeministri Osmani theksoi se ky takim realizohet në një moment mjaftë të rëndësishëm respektivisht në prag të publikimit të Raportit të KE-së për gjendjen e progresit të Maqedonisë në rrugën euro integruese, duke potencuar faktin se ditëve të fundit bëhen përpjekjet e fundit për implementimin në përgjithësi të Planit 3-6-9. Osmani shprehu shpresë se, në përputhje me përkushtimin e Qeverisë në Agjendën e BE-së dhe përmbushjen e reformave në fushat kyçe, do të ketë reflektim të fuqishëm mbi Raportin nga ana e KE-së, për të cilën pritet ndikoj në mënyrë pozitive në gjendjen në Maqedoni dhe të propozojë rekomandim të pastër dhe të pakushtëzuar për fillimin e negociatave.
Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.