BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: AUTORITETI I PPE-së MUND TË NDIHMOJË PËR ARRITJEN E KONSENSUSIT
16:58, Friday, March 23, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane mbajti takim me përfaqësues të Partisë Popullore Evropiane (PPE) në kuadër të Parlamentit Evropian, kryesuar nga euro deputeti Andrej Kovaçev.

Në takim, Zëvendëskryeministri Osmani referoi për statusin e implementimit të Planit 3-6-9, në veçanti në pjesën e reformave në sistemin gjyqësor, reforma në shërbimet e sigurisë, si dhe reforma në administratë publike, si sfera prioritare të parapara në Raportin e grupit të lartë të ekspertëve, si dhe në Raportet e Komisionit.

Jemi në një periudhë posaçërisht të rëndësishme, mund të thuhet historike, kur konsensusi nacional dhe shoqëror është i domosdoshëm ti marrim vendimet e vërteta, ti realizojmë vizionet dhe planet për Maqedoni prosperuese euro- atlantike, para se gjithash për arsye se qytetarët atë e presin nga ne” – theksoi Osmani. Në këtë drejtim Osmani kërkoi nga përfaqësuesit e Partisë Popullore Evropiane të kyçen me autoritetin e tyre, jo vetëm në asistencën e Qeverisë në implementimin e reformave, por edhe në mënyrë të drejtpërdrejtë në partitë politike nga të gjitha anët të spektrit politik, në drejtim të ndërtimit të konsensusit të duhur.

Osmani theksoi  edhe aktivitetet që ndërmerren për përgatitjen në kohë të Qeverisë për fillimin e implementimit të gjashtë iniciative të parapara bartëse që dalin nga Strategjia për zgjerim të Komisionit Evropian për vendet e Ballkanit Perëndimor deri në vitin 2025.

Deputetët e PPE-së të Parlamentit evropiane qëndrojnë në Maqedoni, me qëllim të skanimit të gjendjes në vend dhe implementimin e reformave. Takimi realizohet në një periudhë të rëndësishme për integrimin evropian të vendit tonë, në prag të publikimit të Raportit të Komisionit Evropian për progresin e Maqedonisë në rrugën evropiane.

Share!
Lajme
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
Takimi i ZKQ Dimitrov me ambasadorin holandez Dirk Jan Kop
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.