BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: STRATEGJIA DO TI MBYLL ÇËSHTJET E ORIENTIMIT EVROPIAN TË BALLKANIT PERËNDIMOR
10:43, Monday, February 05, 2018

Sot, në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane, Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takimin e dytë koordinues mëngjes pune me ambasadorët dhe përfaqësuesit e tyre, nga vendet e Ballkanit Perëndimor. Takimi u realizua në prag të daljes së Strategjisë së Komisionit Evropian, për zgjerim me vendet e Ballkanit Perëndimor deri me vitin 2025.

Strategjia e zgjerimit të KE-së paraqet njërën ndër iniciativat më të rëndësishme të Komisionit Evropian për këtë rajon, sepse në mënyrë të drejtpërdrejtë tregon se Bashkimi Evropian kthen fokusin në rajon, ndërkaq procesi i zgjerimit me vendet e Ballkanit Perëndimor- sërish qëndron lartë në agjendën e Bashkimit Evropian, theksoi Osmani duke shtuar se me këtë dokument, Komisioni ven procesin e zgjerimit në binarë të forta, me afate precize, gjë që paraqet detyrim për vetë Unionin.

Zëvendëskryeministri Osmani shprehu pritje se përreth Malit të Zi dhe Serbisë, për të cilat tani më u njoftua se pritet të renditen në Strategji si vende që aktualisht udhëheqin me procesin euro- integrues në rajon, në Strategjinë në mënyrë adekuate duhet të përfshihen edhe perspektivat evropiane për Maqedoni, Shqipëri, që do inkurajonin, në përputhje me adresimin e suksesshëm të detyrimeve, sa më shpejtë ti nisin negociatat për anëtarësim, dhe me të, të kyçen në të njëjtën rrugë për hyrje në Union deri në vitin 2025. Osmani shtoi se pret vend të përshtatshëm në Strategji edhe për Bosnjën dhe Hercegovinën dhe Kosovën, që duhet të marrin mesazhe të qarta se janë të mirëseardhur dhe se vendi i tyre është në Union, me të cilin i gjithë rajoni do të vendoset në binarë të fortë, dhe do të mbyllen dilemat për orientimin evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Share!
Lajme
Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimtrov sot realizoi një takim me euroambasadorin e sapo emëruar në vend, Dejvid Gir
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.